Potop srpskih tenisera na čelendžeru u Beogradu

© Foto : Čelendžer Beograd / Srđan Stevanović ©Čelendžer u Beogradu
Čelendžer u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Marko Miladinović, Nikola Milojević i Peđa Krstin eliminisani su na startu čelendžera u Beogradu, te su od srpskih predstavnika ostali samo Hamad Međedović i Danilo Petrović.

Prvi na teren izašao je Miladinović, 511. teniser sveta, i nije uspeo da napravi iznenađenje protiv Japanca Tara Danijela.

Danijel, koji je u karijeri jednom pobedio i Novaka Đokovića, slavio je u dva seta protiv Miladinovića i u narednom kolu igraće protiv Bačingera ili Oanga.

Jedan od terena Srbija opena - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Tmuran dan za srpski tenis u Beogradu

U prvom setu srpski teniser nije imao nikakve šanse, te je posle samo 28 minuta igre gubio 1-0, 6:1.

Već u drugom viđena je velika borba. Miladinović, koji je dobio specijalnu pozivnicu, prvi je napravio brejk i poveo sa velikih 4:1. Imao je srpski teniser i 5:2, ali se onda pronervozio i izgubio čak pet gemova zaredom, 6:1, 7:5.

Posle toga na terenu gledali smo Nikolu Milojevića i Liama Brejdija. Milojević je bio favorit, očekivala se pobeda, ali je Brejdi iznenadio i u dva seta, rutinski, prošao u osminu finala – 6:3, 6:4.

U oba seta Milojević je pružio dobar otpor, ali to nije bilo dovoljno. Britanac je prvi set dobio 6:3, potom je u drugom slavio sa 6:4 i za sat i po vremena plasirao se u narednu fazu.

Brejdi će u borbi za četvrtfinale igrati protiv Ofnera koji je savladao Riverosa.

Đorđe Đoković, direktor Srbija opena, pozira pred novinarima na Dorćolu - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Đoković za Sputnjik: Nadala je nemoguće dovesti

Poslednji Srbin na terenu prvog dana bio je Peđa Krstin. Krstin, 285. teniser sveta, imao je najveću šansu od srpskih igrača, ali nije uspeo da savlada Damira Džumhura.

Krstin, koji je takođe dobio specijalnu pozivnicu, odlično je krenuo i prvi set je dobio rezultatom 6:4. Igrao je dobro srpski igrač, kontrolisao je igru i u desetom gemu potvrdio brejk. 

Očekivalo se da će Džumhur odgovoriti i to se desilo. Teniser iz Bosne i Hercegovine dominirao je u drugom setu i za samo pola sata igre je izjednačio, 4:6, 6:2.

Krstin je treći set odlično otvorio, napravivši brejk u trećem gemu. Potom ga je i potvrdio, te je imao brejk prednosti, 3:1. Ipak, srpski igrač nije izdržao nalet, Džumhur se vratio i ponovo napravio brejk, te rezultatom 6:3 dobio treći set.

Od srpskih tenisera na turniru su ostali još Danilo Petrović i Hamad Međedović koji na teren izlaze u utorak.

O Srbija openu, svom bratu Novaku i brojnim drugim stvarima iz sveta tenisa u emisiji „Miljanov korner“ govorio je direktor turnira Đorđe Đoković.

Tmuran dan za srpski tenis u Beogradu

Đoković za Sputnjik: Nadala je nemoguće dovesti

Novak: Teško je reći šta je dobro, a šta loše

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala