Okrnjen legendarni Poljud, bura „odnela“ nosač krova /foto/

© AP Photo / Darko BandicPoljud – hrvatski stadion u Splitu
Poljud – hrvatski stadion u Splitu - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Stadion Hajduka iz Splita, legendarni Poljud, oštećen je usled bure, te će biti potrebno sanirati delove konstrukcije kako bi stadion nastavio sa normalnim funkcionisanjem, javljaju hrvatski mediji.

Prema pisanju hrvatskih medija, jedan od nosača krovne konstrukcije je vidno oštećen i biće potrebna rekonstrukcija. Reč je o stubu na jugozapadnom delu konstrukcije krova koji je najviše izložen pritisku kada duva bura.

„Indeks“ piše kako iz Hajduka tvrde da nema potrebe za dramom jer takvih stubova na stadionu ima oko deset hiljada.

Stadion Poljud, izgrađen 1979. godine za potrebe održavanja 8. mediteranskih igara, u vlasništvu je Grada Splita. Ovaj problem ipak će sanirati Hajduk svojim sredstvima jer nema vremena za borbu sa sporom administracijom.

„Boženko Jelić, arhitekta koji je učestvovao u projektovanju u ponedeljak ujutru je došao na Poljud i dao stručno mišljenje o oštećenju koje je s godinama nastalo zbog udara bure. Utvrdio je da nema sigurnosnog rizika i da statika nije narušena. Hajduk će u saradnji s Brodosplitom odmah krenuti da popravlja oštećenje“, piše Indeks.

Krov Poljuda je već godinama u lošem stanju, vidljive su pukotine, a došlo je i do odvajanja ploča.

U februaru 2019. godine, pre meča Hajduka i Gorice, bura je odlomila deo krova iznad zapadne tribine. Deo konstrukcije je visio, delovi krova su otpali, a klub je zatvorio tri ulaza na stadion, dok je većina navijača već bila na tribinama. Srećom, za njih nije bilo posledica.

„Sputnjik Ve? Pošaljite mi odmah!“

„Žalim što nisam pustio Savićevića da igra u finalu“

Vatromet od Škota „za“ princa Filipa /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala