Obijena ambulanta u selu kod Vučitrna na Kosovu i Metohiji /foto/

© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuObijena ambulanta u selu Gojbulja kod Vučitrna
Obijena ambulanta u selu Gojbulja kod Vučitrna - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Nepoznati počinioci obili su u nedelju ambulantu u selu Gojbulja u opštini Vučitrn na Kosovu i Metohiji, saopštila je Kancelarija za KiM i zatražila od nadležnih organa hitnu reakciju i hapšenje počinilaca tog incidenta.

Kako se navodi, na ambulanti je polomljeno staklo na vratima i prozorsko okno, kosovska policija je izvršila uviđaj, ali počinioci još nisu otkriveni.

Zdravstvena ambulanta u selu Gojbulja je od vitalnog značaja za primarnu zdravstvenu zaštitu i prvu pomoć žiteljima tog sela u kome živi nekoliko desetina Srba.

Najnoviji incident posebno zabrinjava u periodu pandemije virusa korona, kada je zdravstveni sistem opterećen, a ljudi već u velikoj meri uplašeni za svoje zdravlje, upozoravaju iz Kancelarije za KiM.

© Foto : Kancelarija za Kosovo i MetohijuNa ambulanti je polomljeno staklo na vratima i prozorsko okno, kosovska policija je izvršila uviđaj, ali počinioci još nisu otkriveni.
Obijena ambulanta u selu kod Vučitrna na Kosovu i Metohiji /foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Na ambulanti je polomljeno staklo na vratima i prozorsko okno, kosovska policija je izvršila uviđaj, ali počinioci još nisu otkriveni.

Ističe se da nije prvi put da se ta zdravstvena stanica nalazi na meti vandala i podseća da je ambulanta bila na meti izgrednika i prošle godine, ali da su meštani sela uspeli da zaustave napadače.

Kancelarija ukazuje da na meti vandala nisu samo verski objekti SPC na KiM, već su u vreme pandemije virusa korona sve češći i napadi na zdravstvene objekte u srpskim sredinama na KiM.

Kako se podseća, prošlog meseca na zidu zdravstvene ambulante u Suvom Dolu osvanuo je grafit sa natpisom „UČK“, koji je posebno uznemirio meštane.

Kancelarija za KiM zahteva i da se pojača bezbednost u srpskim sredinama u južnoj pokrajini i da se stane na put ugrožavanju srpske imovine i zastrašivanju srpskog naroda.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala