Novak: Teško je reći šta je dobro, a šta loše

© AP Photo / Marko DrobnjakovicNovak Đoković sa ocem Srđanom i majkom Dijanom u Beogradu
Novak Đoković sa ocem Srđanom i majkom Dijanom u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Novak Đoković se obratio javnosti pred početak Mastersa u Monte Karlu, usput se osvrnuvši i na odluku Rolan Garosa da odloži ovogodišnje izdanje turnira. „Teško je reći šta je dobro a šta loše, oni misle na sebe“, rekao je srpski teniser.

Turnir iz serije 1.000 trajaće sve do 18. aprila, nakon čega se sezona i Novak sele u Beograd na turnir na Dorćolu.

Turnir u Kneževini, gde je zvanično Srbinova rezidencija, biće za njega prvi na šljaci ove sezone, odnosno prvi od osvajanja Australijan opena, na kojem je zadobio povredu abdomena.

Novak nije odigrao zvaničan meč još od 21. februara, kada je u Melburnu savladao Danila Medvedeva, pa je pitanje u kakvoj će formi biti na početku Monte Karla.

„Imao sam i ranije tokom karijere periode tokom kojih nisam igrao nekoliko meseci, pa sam se vratio. Nema tu ničeg posebnog što moram da uradim kako bih se spremio da se osećam dobro na terenu. Trenirao sam dosta na šljaci, baš ovde u Monte Karlu gde živim sa porodicom, i osećao sam se komforno. Osećam se fizički spremno“, objasnio je Novak.

Đokovića su pitali šta misli o odlaganju Rolan Garosa za nedelju dana, poteza na koji su se organizatori odlučili zbog toga što će tada moći da privuku značajno veći broj publike.

„Nisam deo Teniskog saveza Francuske pa da razumem šta se tu tačno dešava, ali to je nešto što moramo da prihvatimo, nadamo se da će se sve odigrati. Kada god se pomeri neki turnir, a posebno Grend slem, to poremeti ceo kalendar. Teško je reći šta je dobro a šta loše. Iz njihove tačke gledišta to je svakako dobra odluka jer oni misle na sebe. Što se tiče ATP tura, ostali turniri će zbog ovoga patiti. Teško je reći ko je u pravu a ko nije“, izjavio je najbolji teniser planete.

Vakcinacija u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Tačka bez povratka – šta će Novak odlučiti?

Nažalost ni na turniru u Monte Karlu neće biti navijača zbog pandemije koja je i dalje u toku.

„Sada možete da šetate i po kompleksu, što uglavnom nije moguće zbog toga što ima mnogo ljudi, pa je nemoguće slobodno se šetati. Sada možete i da gledate treninge drugih igrača ili njihove mečeve, da budete na svežem vazduhu, što je nešto na čemu smo zahvalni“, objasnio je srpski teniser.

Rival u drugom kolu, pošto prvo kao prvi nosilac propušta, će mu biti ili finalista Majamija Janik Siner ili vicešampion Monte Karla iz 2017. godine Albert Ramos-Vinjolas. Taj duel na programu je ili u utorak ili sredu.

„Psihički mi je nedostajao tenis tokom prethodnih nekoliko meseci tokom kojih nisam nastupao na turnirima. Jedva čekam prvi meč“, jasan je Srbin.

Odmah posle Monte Karla naš najbolji sportista se vraća u Beograd, gde ga očekuje Srbija open o kojem je za Sputnjik govorio njegov brat Đorđe, direktor turnira.

Srbija open 2021

Tmuran dan za srpski tenis u Beogradu

Grk prekršio pravila i bacio senku na Majami – i ostatak godine

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala