Marko Milačić: DPS, zaogrnut komitskom bukom, želi da izazove nemire

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić, Prava Crna Gora
Marko Milačić, Prava Crna Gora - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Forsirano stvaranje tenzija kojim DPS, zaogrnut komitskom bukom, želi da izazove nemire i dodatno podeli društvo, poslednji je refleks gubitnika 30. avgusta koji je sve jači kako se bliže reforme u tužilaštvu koje su ključne za procesuiranje organizovanog kriminala, poručio je lider Prave Crne Gore Marko Milačić.

„Kao odgovor, između ostalog, na šovinističke ideje i skupove, iza kojih i ovog puta stoji organizovani kriminal, seli smo i kao odgovorni ljudi, lideri partija parlamentarne većine, napravili zajednički dogovor i kompromis u vezi sa tužilačkim zakonima koji nam garantuje uspeh“, naveo je u saopštenju Milačić.

Milačić je istakao da u vladajućoj većini postoji saglasnost da je njihov zajednički cilj i obaveza sprečiti kriminalce da, kako je naveo, preko izmanipulisanih radikalizovanih pojedinaca zaštite svoju nezakonito stečenu imovinu.

„Nova struktura u tužilaštvu je ono čega se boje takozvani komiti, odnosno oni koji im pune glave i rezervoare za divljanje po ulicama i destabilizovanje zemlje“, ocenio je Milačić.

Pravu Crnu Goru raduje kompromisna atmosfera među svim akterima parlamentarne većine i zajednička velika želja da hitno Skupštini uputimo predlog izmena Zakona o tužilaštvu, što će „izvesti na čistac vrh kriminala koji se kukavički sakriva iza državnih zastava i navodnih ideologija, a u suštini brani samo decenijske privilegije i ogromna nepočinstva“, zaključio je Milačić.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala