Kremlj o „agresiji“ Rusije: Što je više takvih fraza, to one više devalviraju

© Sputnik / Vladimir Vяtkin / Uđi u bazu fotografijaTroicka kula u moskovskom Kremlju
Troicka kula u moskovskom Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je, komentarišući reči američkog državnog sekretara Entonija Blinkena o posledicama „agresivnih dejstava“ Rusije, da što se više ovo izgovara, to više devalvira.
„Dešava se određena devalvacija takvih fraza. Ovi pozivi da se odustane od nekih efemernih i agresivnih dejstava, pretnje da će nas primorati da platimo – što se više izgovaraju takve fraze, to one više devalviraju“, odgovorio je Peskov na zahtev novinara da prokomentariše Blinkenovu izjavu.

„Ponoviću još jednom, Rusija nikada ni za koga nije predstavljala i ne predstavlja agresiju i nikada se nije bavila agresivnim dejstvima “, dodao je on.

Blinken je ranije u intervjuu za televiziju „En-Bi-Si“, govoreći o situaciji u Ukrajini, izjavio o mogućim „posledicama“ za Rusiju od Vašingtona ako nastavi da „deluje agresivno“.

Ranije su Sjedinjene Američke Države i niz evropskih zemalja izjavljivale o eskalaciji „ruske agresije“ i premeštanju ruskih trupa na Krimu i u blizini istočne granice Ukrajine. SAD su pozvale Moskvu da objasni ova navodna dejstva i istakle spremnost za razgovore. Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov istakao je da su američkoj strani objašnjenja data prošle nedelje. On je primetio da Rusija neće voditi dijalog u „tonu i perspektivi“ koje su predložile Sjedinjene Američke Države i da će Vašington morati da se zadovolji objašnjenjima koja je već dobio.  

Ukrajinske vlasti su u aprilu 2014. pokrenule vojnu operaciju protiv samoproglašenih Donjecke i Luganske narodne republike, koje su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. godine. Sveobuhvatni prekid vatre stupio je na snagu u julu prošle godine. Međutim, od februara 2021. situacija u Donbasu ponovo je počela da se pogoršava.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala