Kandidat za kongresmena krenuo u kampanju iz mrtvačkog sanduka /video, foto/

© AFP 2023 / HERIKA MARTINEZKandidat na lokalnim izborima u Meksiku započeo kampanju iz mrtvačkog sanduka
Kandidat na lokalnim izborima u Meksiku započeo kampanju iz mrtvačkog sanduka - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Kandidat na lokalnim izborima u Meksiku Karlos Majorga započeo je nedavno na originalan način političku kampanju — izlaskom iz mrtvačkog sanduka.

On je, naime, na taj način želeo da ukaže na veliki broj mrtvih od posledica virusa korona u zemlji i nasilja povezanih sa narko-kartelima.

​Majorga, koji se bori za mesto kongresmena severne meksičke države Čivava, poručio je političarima da ljudi umiru zbog njihove ravnodušnosti, objavio je AFP.

Na miting, održan na mostu između meksičkog pograničnog grada Huarez i El Pasa u Teksasu, dovezen je u pozlaćenom sanduku.

© AFP 2023 / HERIKA MARTINEZMajorga je na ovaj način želeo da ukaže na veliki broj mrtvih od posledica virusa korona u zemlji i nasilja povezanih sa narko-kartelima.
Kandidat za kongresmena krenuo u kampanju iz mrtvačkog sanduka /video, foto/ - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Majorga je na ovaj način želeo da ukaže na veliki broj mrtvih od posledica virusa korona u zemlji i nasilja povezanih sa narko-kartelima.

Pratilo ga je osoblje koje je nosilo cveće i bilo obučeno u zaštitna odela da bi skrenuli pažnju na visok broj umrlih od posledica Kovida-19 u Meksiku, koji iznosi više od 200.000.

„Političari su ostali nemi kada je u pitanju visoka stopa organizovanog kriminala. Ostali su nemi i kada je u pitanju haotična kovid situacija“, rekao je Majorga.

Prema zvaničnim podacima, više od 300.000 ljudi ubijeno je u Meksiku od 2006. godine.

Kako prenosi portal „Frans24“, tokom kampanje za junske izbore ubijeno je čak 16 kandidata.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala