Kako se američka sudbina poigrala sa Srbinom i Slovencem

© AP Photo / David ZalubowskiKošarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić
Košarkaši Luka Dončić i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Srpski košarkaški stručnjak Kosta Jankov otvoreno je govorio o načinu na koji određene ekipe NBA lige donose odluke, usput se osvrnuvši na partije Luke Dončića i Nikole Jokića.

Mladi Slovenac i Srbin već nekoliko godina pružaju fenomenalne partije u NBA ligi, nastupajući za Dalas Maverikse i Denver Nagetse.

Jokić iza sebe ima MVP sezonu tokom koje prosečno beleži 26,4 poena, 10,9 skokova i 8,6 asistencija po meču, te se nalazi u najužoj konkurenciji za najkorisnijeg igrača sezone.

Dončić ne zaostaje puno za momkom iz Sombora, pa ove sezone ima prosek od 28,6 poena, 8,1 skok i 8,8 asistencija po utakmici.

Jankov, skaut višestrukog NBA šampiona Golden Stejt Voriorsa, na Tviteru je podelio svoj stav o tome zbog čega Srbin i Slovenac dominiraju američkom košarkom.

Srpski košarkaš Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 06.04.2021
Amerikanci teška srca priznaju – Jokićeva družina je „ono pravo“ /video/

„Nikola Jokić i Luka Dončić su imali sreće što su ih birali Denver i Dalas. Da ih je birala neka ekipa koja više ceni fizičke predispozicije od košarkaške inteligencije, oni bi sada verovatno bili na putu za Evropu“, istakao je Jankov.

NBA ekipe su kroz istoriju bile skeptične što se evropskih košarkaša tiče, te im nisu davale dovoljnu priliku po dolasku iz Evrope, na šta je Jankov aludirao.

Denver i Dalas su maltene od prvog momenta prepoznali kvalitet koji imaju Jokić i Dončić, pa zbog toga, pored ostalog, dva Balkanca redovno pišu istoriju NBA lige.

Da su igrali na sigurno i birali nekog domaćeg igrača, sigurno je da njihove franšize ne bi bile na nivou na kojem su sada.

​► Dominacija Nikole Jokića – Denver perfektan od dolaska Gordona /video/

Dončić briljirao – Dalas srušio prvu ekipu Zapada /video/

Rođena na Kipru, slavu stiče u Americi, ali bira Srbiju: „Nisam se dvoumila, znala sam svoj cilj“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala