„Ikea“ počela gradnju novog šoping-parka u Srbiji: Otvaranje 2022.

© Sputnik / Sputnjik"Ikea" kod Bubanj Potoka
Ikea kod Bubanj Potoka - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Pored robne kuće „Ikea“ Beograd u Bubanj potoku počela je izgradnja „AVA Šoping parka“, prostranog trgovačkog centra na otvorenom.

Novi kompleks za kupovinu i zabavu, ranije poznat kao „Ikea Beograd ritejl park“, prostiraće se na površini od više od 30.000 kvadratnih metara.

Sa auto-putem će biti povezan dodatnim isključenjem, a planiran je i prilaz sa obilaznice oko Beograda, saopšteno je iz ove kompanije.

„Veoma nam je drago što se radovi na ovako važnoj investiciji za grad Beograd i lokalnu zajednicu odvijaju prema planu, uprkos teškim okolnostima usled pandemije. Lokalna građevinska kompanija ’IT Tel‘ i ’Vila grad‘, naš glavni izvođač radova u ovom projektu, zaposliće više od 800 novih radnika u fazi izgradnje. Nadamo se uspešnom periodu gradnje i, ako sve bude teklo po planu, planiramo da otvorimo ’AVA šoping park‘ u proleće 2022“, rekao je Branko Mihajlov, glavni menadžer projekta.

Kompanija će ovom investicijom, vrednom više od 50 miliona evra, stvoriti priliku za zapošljavanje oko 400 ljudi u Srbiji.

Predviđena je izgradnja kompleksa u sedam faza.

Prvu fazu čine izrada nasipa na celoj lokaciji, izgradnja parkinga i internih kolskih i pešačkih saobraćajnica u kompleksu, sa celom pratećom podzemnom infrastrukturom i objektima.

U ovoj fazi predviđeni su i stanica javnog gradskog saobraćaja, stajalište za taksi vozila, parkirališta za bicikliste, specifična parking mesta (za lica sa posebnim potrebama, porodična parking mesta, potom mesta za vozila sa prikolicom, za zaposlene, te ona za punjenje električnih vozila).

Ukupno je projektovano 1.617 mesta za parking. Od toga 358 mesta ostvareno je rekonstrukcijom postojećeg parkinga, dok je ostatak novoprojektovan, prenosi B92.

U drugoj fazi predviđen je veliki maloprodajni objekat „Strip mol“ sa dva izdvojena maloprodajna objekta – „Kafe“ i „Trafika“.

Zatim, treću fazu čini maloprodajni objekat „Do It Yourself“, spratnosti P+1. Četvrta faza planirana je za dva samostalna trgovinska objekta „Stend aloun 1“ i „Stend aloun 2“. Ugostiteljski objekat „Fast fud 1“ čini petu, „Fast fud 2“ šestu i na posletku „Fast fud 3“ sedmu fazu.

Kako se dodaje u zvaničnoj dokumentaciji, paralelno sa izgradnjom kompleksa izvodiće se deo planirane ulice i novi kružni tok, ali oni nisu predmet ovog projekta.

Veliki deo slobodnih površina predviđen je za ozelenjavanje, a u tu svrhu izabrane su sadnice visokih lišćara, zasadi žbunja, perene i ukrasne trave i travnjaci.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala