„Žalim što nisam pustio Savićevića da igra u finalu“

© AP Photo / GIULIO BROGLIOLegendarni fudbaler Dejan Savićević
Legendarni fudbaler Dejan Savićević - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Fabio Kapelo, proslavljeni italijanski trener, otkrio je za čim žali kada je u pitanju 1993. godina u kojoj je Milan, koji je on tada predvodio sa klupe, izgubio u finalu Interkontinentalnog kupa.

„Rosoneri“ su u velikom finalu izgubili od Sao Paola 3:2, a napad ekipe nije predvodio Dejo Savićević jer je Kapelu rečeno da ne može da igra zbog crvenog kartona.

Ipak, pogrešili su, a italijanski stručnjak je iz poštovanja prema Rumunu Florinu Radučoju, koji je bio projektovan da igra od početka, odlučio da ga ostavi u startnoj postavi i, danas, skoro trideset godina kasnije žali što je to uradio.

„Žalim što nisam pustio Savićevića da igra u Tokiju u finalu Interkontinentalnog Kupa u kom smo izgubili od Sao Paola“, rekao je Kapelo za „Il Đornale“.

„Rečeno mi je da je Savićević suspendovan, ali smo nekoliko sati ranije dobili informaciju da ipak može da igra“, dodao je iskusni Italijan.

Kapelo je danima spremao utakmicu za pomenutog Radučoja, te nije hteo da ga uvredi izbacivanjem iz postave tik pre početka duela sa Sao Paolom.

„Kako ne bih unizio Radučoja, sa kojim smo pripremali utakmicu, odlučio sam da igram sa postavom koja mi je bila u glavi“, otkrio je Kapelo.

„Kvalitet Savićevića bi promenio sudbinu utakmice“, zaključio je Kapelo.

Inače, Milan je te godine igrao finale Svetskog klupskog prvenstva jer je Marsej, kao šampion Evrope, bio diskvalifikovan zbog nameštanja mečeva.

Godinu dana kasnije „rosoneri“ igrali su finale Lige šampiona i pobedili su Barselonu 4:0, a Dejo Savićević bio je jedan od najboljih igrača na terenu, postigavši treći gol na utakmici čuvenim lobom. 

Partizan je izgubio derbi i titulu, ali je dobio nešto neprocenjivo /video/

Poledica za Sputnjik: Plačem što nam ni žreb za kup nije regularan, Partizan je oštećen!

Javor bacio Zvezdi rukavicu u lice: U društvu smo Milana i Hofenhajma

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala