EPS — pionir u prodaji zelene struje u Srbiji /video/

Energija Sputnjika s Jelicom Putniković
Energija Sputnjika s Jelicom Putniković - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
U kampanji sprečavanja klimatskih promena došlo se do toga da kada god se pomene EPS, mnogi pomisle na ugalj, pepeo, zagađenje. A „Elektroprivreda Srbije“ je počela prodaju zelene energije kupcima na slobodnom tržištu još 2018. godine.

Pionirski — pre trgovaca strujom koji su zelene kilovate počeli u Srbiji da reklamiraju prošle godine. To je energija proizvedena u hidroelektranama EPS-a, a svaki kilovat-sat iz paketa ZelEPS ima garanciju porekla.

U sistemu garancija porekla već je sedam hidroelektrana EPS-a snage 1.560 megavata, a intenzivno se radi i na uključivanju ostalih hidroelektrana u ovaj system. Ideja je da uskoro kupcima budu ponuđeni i kilovat-sati iz energije sunca i vetra.

Treba reći da EPS duže od veka proizvodi zelenu električnu energiju u mini-hidroelektranama koje ne ugrožavaju životnu sredinu.

O tome šta predstavlja paket ZelEPS, koliko su kupci zainteresovani za kupovinu zelenih kilovata, prodaje li EPS zelenu struju samo u zemlji ili je i izvozi, mogu li i građani — potrošači iz kategorije domaćinstva kupiti zelene kilovate, u današnjoj „Energiji Sputnjika“ Jelica Putniković razgovara sa Bratislavom Džombićem, direktorom Sektora za razvoj slobodnog tržišta u EPS „Snabdevanju“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala