„Blaženi ste kada vas sramote i progone“: Iguman Sava Janjić o optužbama iz Prištine

© Sputnik / Dejan SimićSava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani
Sava Janjić, iguman manastira Visoki Dečani - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2021
Pratite nas
Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić odgovorio je na optužbe Saveta za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine koji je zatražio istragu protiv njega zbog navodnih ratnih zločina.

Iguman Sava Janjić je na Tviteru naveo da povodom laži i uvreda na njegov račun u nekim kosovskim medijima može samo da odgovori rečima Gospodnjim.

„Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave reči, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima. (Mt 5:11-12)“, napisao je iguman manastira Visoki Dečani.

​Podsetimo, Savet za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine zatražio je u nedelju istragu protiv igumana manastira Visoki Dečani Save Janjića zbog navodnih ratnih zločina, objavio je portal „Reporteri“.

U toj organizaciji smatraju da treba istražiti ulogu Save Janjića u, kako tvrde, zatočenju civila u manastiru Visoki Dečani tokom rata na Kosovu i Metohiji, za šta, navode, on snosi skoro najveću odgovornost i da nije tačno da je on među manastirske zidine primio Albance da bi ih zaštitio.

Sputnjik je početkom prošle godine emitovao ekskluzivni serijal „Sputnjik na srpskom Kosovu“. Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić tada je u opširnom intervjuu govorio o pokušajima naše crkve da u teškom vremenu ostane uz svoj narod, o tome šta misli o predlozima za rešenje kosovskog pitanja ali i koja je bila tema njegovog razgovora sa predsednikom Vučićem na sastanku koji je u Predsedništvu zakazao kao građanin Janjić sa Kosova i Metohije:

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala