Zvezda brojala do pet protiv Javora, za 20. pobedu u nizu /video/

© Foto : FK Crvena zvezdaFudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju dominaciju u Superligi. Posle pobede u 164. večitom derbiju (1:0), savladali su Javor u Ivanjici ubedljivim rezultatom 5:1 (2:1). Iako su prvi primili gol, izabranici Dejana Stankovića su se konsolidovali i napunili mrežu domaćina, za 20. vezani trijumf u domaćim takmičenjima.

Krajnje neočekivano počela je utakmica 31. kola Superlige u Ivanjici, s obzirom na to da je Javor preko Luke Lukovića već u četvrtom minutu matirao Milana Borjana.

Luković je centrirao, a lopta između stative i Borjana nekako završila u mreži. Šok za Crvenu zvezdu. 

Ipak, taj šok nije dugo trajao, jer su crveno-beli ekspresno izjednačili. Svega 240 sekundi od primljenog pogotka, Aleksandar Katai je iz slobodnog udarca doneo izjednačenje - 1:1.

Rutinski je, 'mekano', prebacio živi zid i golman domaćih Velimirović nije mogao da zaustavi taj precizan udarac. 

I ponovo se u glavnoj ulozi našla desetka trostrukog uzastopnog šampiona Srbije, a u toku je bio 31. minut. Mirko Ivanić, heroj 164. večitog derbija, je šutirao, Velimirović je uspeo da odbrani, ali se lopta odbila do Kataija koji ne greši - 2:1.

Nakon što je tim sa Marakane stigao do preokreta, Ivanjičani su pogodili stativu u 38. minutu preko Jeftića, a osim tog pokušaja, Zvezda je kontrolisala dešavanja na stadionu kraj Moravice i rutinski je privela kraju prvo poluvreme.

Fudbalski savez Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Sputnjik saznaje na koje utakmice se sumnja da su nameštene

U nastavku su crveno-beli iskusno čuvali prednost, a meč je prekinut u 58. minutu kada je Maričić sudiju Lukića pogodio u glavu te mu je krenula krv iz nosa. Ipak, meč je ubrzo nastavljen nakon što su intervenisali lekari.

Zvezda je nastavila da dominira, pa su viđena još tri gola u mreži Javora. Prvo je Nemanja Milunović glavom zakucao loptu posle slobodnog udarca koji je izveo Kanga u 65. minutu.

Nije se dugo čekalo na novi pogodak, s obzirom na to da je El Fardu Ben povisio rezultat na 4:1 već u 72. minutu. Konačnih 5:1 postavio je Italijan Filipo Falko.

Zvezda je upisala i 20. recku u svim takmičenjima, ujedno i prvi put posle tri meča savladala Javor, i uvećala je prednost na plus 15 u odnosu na prvog pratioca Partizan, koji večeras od 19 časova u Humskoj dočekuje Radnički iz Niša.

S druge strane, Javor je ostao na svega četiri boda od opasne zone, 13. su na tabeli sa 37 osvojenih bodova.

► Javor bacio Zvezdi rukavicu u lice: U društvu smo Milana i Hofenhajma

► Poledica za Sputnjik: Plačem što nam ni žreb za kup nije regularan, Partizan je oštećen!

► Partizan je izgubio derbi i titulu, ali je dobio nešto neprocenjivo /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala