Tramp obećao pomoć republikancima u osvajanju Kongresa

© REUTERS / OCTAVIO JONESDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Bivši predsednik SAD Donald Tramp obećao je da će pomoći da republikanski kandidati pobede na izborima za američki Kongres 2022. godine, ali se tokom donatorskog skupa obrušio na dvojicu uglednih republikanaca - Miča Mekonela, lidera republikanske manjine u Senatu i Majka Pensa, bivšeg potpredsednika SAD.

Tramp je Mekonela nazvao pogrdnim imenom jer je samo konstatovao da je Džozef Bajden pobedio na predsedničkim izborima, a Majka Pensa je grdio zbog toga što nije iskoristio svoje pravo da interveniše i spreči da bude potvrđen rezultat predsedničkih izbora u Kongresu, prenosi Rojters.

U svom golf klubu "Mar-a-Lago" Tramp je bio domaćin večere za donatore Republikanskog nacionalnog komiteta, koji su proveli vikend planirajući budući kurs stranke, a Tramp je tom prilikom obećao da će pomoći republikancima da osvoje izbore za Kongres, ne navodeći da li će i on biti među kandidatima.

Bivši predsednik SAD poručio je da svaka priča o njegovim planovima, a Ustav mu daje pravo da se kandiduje za još jedan četvorogodišnji mandat, treba da sačeka do okončanja izbora u novembru 2022.

Brojni drugi republikanci razmatraju svoju potencijalnu kandidaturu za predsedničku nominaciju Republikanske stranke 2024, a među njima su Trampov bivši državni sekretar Majk Pompeo i guverner Floride Ron Desantis.

Tramp, koji je tokom govora često napadao predsednika SAD Bajdena, rekao je da će ključ za pobedu na izborima za Kongres 2022. godine biti da se nadogradi i uveća ono što je već osvojeno.

"Republikanska partija će biti uspešna i rašće u budućnosti tako što će prigrliti svoju sudbinu zaštitnika Amerikanaca iz radničke klase", poručio je Tramp.

Njegova aktivna uloga u politici Republikanske stranke, uprkos tome što je izgubio izbore 2020. godine, ne liči ni na jednog od bivših predsednika SAD koji su se najčešće povlačili iz politike nakon što bi napustili Belu kuću, preneo je Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala