„Srpski snajper“ u NBA – Bogdanovih rekordnih osam trojki za pobedu Atlante /video/

© AFP 2023 / CHRISTIAN PETERSENSrpski košarkaš Bogdan Bogdanović
Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović pružio je fantastičnu partiju, krunisanu sa 32 poena, a njegova Atlanta pobedila je Šarlot rezultatom 105:101 (33:20, 19:25, 23:32, 30:24). Iskusni bek oborio je rekord po broju ubačenih trojki u najjačoj košarkašoj ligi na svetu. Sada je ta brojka porasla na osam.

U dvoboju četvrte i pete ekipe na Istoku, Atlanta je izašla kao pobednik. Hornetsi su pre meča imali učinak 27 pobeda i 24 poraza, dok su Bogdanovićevi Hoksi imali skor 28-25.

Bogdan koji ove sezone prosečno postiže 12,6 poena, bio je izuzetno raspoložen za igru što se videlo od samog početka susreta, koji je okončao sa 32 poena, i bio je nadomak obaranja i tog rekorda, koji i dalje iznosi 35 poena.

​Bivši košarkaš Partizana i Fenerbahčea imao je još tri skoka i tri asistencije za 40 i po minuta provedenih na parketu. 

Nizale su se trojke „srpskog snajpera“, koji je na poluvremenu postigao 12 poena, svih 12 s linije za tri poena. Uz procenat šuta iz igre 4/8, od čega 4/7 za tri poena.

​Nastavak susreta sa Šarlotom, doneo je još efikasnijeg Bogdanovića, koji je do kraja terorisao mrežicu Hornetsa, pogađao je i sa devet metara, te je susret završio sa 32 poena, od čega rekordnih osam trojki.

Poslednju, osmu trojku, ubacio je za rezultat 99:97, čime se Atlanta u potpunosti vratila u život, a prethodno je imala ozbiljan zaostatak i bila je pred porazom.

Ipak, do kraja su Hoksi na krilima sjajnog Srbina uspeli da slave pobedu, a Bogdanović je ispisao rekord po broju ubačenih trojki za gotovo 40 minuta provedenih na parketu.

► „Srpski jednorog“ doživeo peh usred utakmice /video/

► Kako od spektakla napraviti sramotu – na američki način /video/

► Doživeo je neuspeh sa Srbijom, pa je doneo odluku zbog koje je danas MVP

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala