Ruski političari Blinkenu: Najveća opasnost za svet je Amerika

© AP Photo / Carolyn KasterEntoni Blinken, državni sekretar SAD
Entoni Blinken, državni sekretar SAD - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Ruski političari se nisu uplašili pretnji šefa Stejt department Entoni Blinkena koji je upozorio Moskvu na posledice za slučaj „agresije“ protiv Kijeva.

Rusija ne treba da ni sa kim da se dogovara kuda će se kretati njena vojska na njenoj teritoriji, smatra član komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Sergej Cekov.

Zbog stalnih američkih vojnih vežbi u blizini ruskih granica i približavanja infrastrukture NATO-a, dodao je on, Rusija mora stalno da drži svoje snage u stanju borbene gotovosti.

Senator je dodao da Rusija, za razliku od SAD, nikome ne preti, i nazvao je izjavu Blinkena licemernom.

„Najveća pretnja za međunarodnu zajednicu i za Ukrajinu su SAD“, naglasio je Cekov.

Poslanik Državne dume za poslove ZND Konstantin Zatulin optužio je Vašington za zaoštravanje situacije na istoku Ukrajine, primetivši da Bajdenova administracija koristi Ukrajinu za povećanje napetosti.

Poslanik je naglasio da se Ukrajina odavno pretvorila iz subjekta u objekat politike koju vrte kako hoće. Malo je nade da vlasti u Kijevu počnu da misle na sebe, a ne samo kako da služe SAD.

Zatulin je primetio promenu u politici predsednika Vladimira Zelenskog.

„Čini mi se da, kao prvo, sve je podstakao dolazak administracije starog druga Bajdena, a pod dva, iskustvo rata u Nagorno Karabahu“, dodao je poslanik.

On je naglasio da niko neće ratovati za Ukrajinu umesto nje. Zatulin je izrazio mišljenje da se Zelenski nalazi pred izborom: kukavičluk ili želja da okuša sreći.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala