Prava Crna Gora: Glasaćemo protiv razrešenja ministra pravde

© Foto : Prava Crna GoraMarko Milačić
Marko Milačić  - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Prava Crna Gora glasaće protiv predloga za razrešenje ministara pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića ukoliko se to bude našlo na dnevnom redu crnogorske Skupštine.

To je saopšteno nakon sednice Predsedništva Prave Crne koje je po tom pitanju podržalo odluku lidera partije i poslanika Marka Milačića.

Istovremeno, ta stranka je ocenila da je bezbednosna situacija u Crnoj Gori narušena, kako su naveli, delovanjem radikalizovanih elemenata bivšeg režima, koji uz svesrdnu pomoć najveće opozicione partije, nastoje da među građane unesu nesigurnost, nered i mržnju.

„Raduje činjenica da građani, bez obzira na političko opredeljenje, prepoznaju suštinsku nameru učesnika i pokrovitelja ovih skupova, te da je njihova posećenost izuzetno slaba. Ipak, poruke koje sa njih stižu, iskazane kroz promociju najotrovnijih ideologija koje je čovečanstvo zapamtilo, spremnost za upotrebu sile čemu smo svedočili prethodnih dana, izazivaju zabrinutost kod svakog građanina Crne Gore“, navodi se u saopštenju.

Predsedništvo Prave pozvalo je državne organe da odlučno deluju, smatrajući da tu nije reč o slobodi okupljanja, već o „ciljanom i smišljenom izazivanju incidenata i protiv-ustavnom destabilizovanju društva i države“, prenele su „Vijesti“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala