Peskov: Kovid kriza još nije prošla

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPortparol Kremlja Dmitrij Peskov
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Kriza izazvana kovidom još nije gotova, Rusija je tek na njenom izlazu, izjavio je portparo ruskog predsednika Dmitrij Peskov.
„Nalazimo se u vrlo smo odgovornom i teškom periodu. Ovo je period izlaska iz kovid krize, ako shvatimo da sama kriza, kao takva, još nije gotova. I mi smo tek na izlazu“, rekao je Peskov za televiziju „Rusija 1“.

Nije jasno kako će se ova kriza završiti – da li će se dogoditi brzo ili će se, naprotiv, razvući, dodao je portparol Kremlja. On je pomenuo i probleme sa kojima zbog virusa korona se suočavaju evropski susedi Rusije.

„Kod nas u potpunosti radi industrija, radi sektor obrazovanja, naš zdravstveni sistem je relativno rasterećen. Radi uslužni sektor, počeo je da se razvija domaći turizam. A kod naših suseda, naprotiv, zbog trećeg talasa došlo je do pooštravanja mera. Stoga nije jasno kako će to biti. Ali potrebno je izaći, potrebno je nadoknaditi taj pad koji se desio – pad u svim parametrima, bilo da je to ekonomija ili socijalna sfera“, naglasio je portparol Kremlja.

Pogled na moskovski Kremlj - Sputnik Srbija, 1920, 23.03.2021
Rusija protiv zatvaranja: Kad izađete, opet vas čeka korona virus

On je dodao da je nivo prirodne imunizacije od kovida u Rusiji prilično visok, što situaciju sa pandemijom u zemlji čini mnogo povoljnijom nego u mnogim drugim državama.

„Zahvaljujući prilično delikatnim merama preduzetim tokom prošle godine, sada smo došli u situaciju, kako kažu stručnjaci, kada imamo veoma visok nivo imunizacije, bar u velikim gradovima sa populacijom od preko jednog miliona“, objasnio je Peskov.

Peskov je primetio da se ovde pre svega radi o „prirodnoj imunizaciji“.

„Upravo zahvaljujući tome sada smo u mnogo povoljnijoj situaciji od mnogih zemalja“, zaključio je on.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala