Suspendovana Kubanka uzela pasoš Srbije, ali izabrala Tursku i Erdogana

© Foto : Youtube/Screenshot/Power VolleyballOdbojkašica Melisa Vargas u dresu Fenerbahčea
Odbojkašica Melisa Vargas u dresu Fenerbahčea - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Iako su prvobitne informacije glasile da će kubanska odbojkašica Melisa Vargas zaigrati za reprezentaciju Srbije, ona se ipak odlučila za Tursku.

Krajem prošle godine u medijima se pojavila informacija da bi Vargasova, koja je sa svega 13 godina debitovala za Kubu, mogla da postane član reprezentacije Srbije.

Devojka rođena 1999. godine je 2018. godine izvršila prelazak u turski Fenerbahče, u kojem nastupa i danas.

Informacija da želi da obuče dres Srbije dobila je na značaju kada se uzelo u obzir da joj je u Fenerbahčeu trener selektor Srbije Zoran Terzić, a saigračice uspešne reprezentativke Bianka Buša i Brankica Mihajlović.

Terzić je tada potvrdio da je Vargas još godinu dana ranije postala Srpkinja, kao i da je podneta sva potrebna papirologija kako bi ona mogla da obuče dres naše zemlje.

Ipak, tokom prve polovine 2021. godine Melisa Vargas je donela odluku koja će obeležiti njenu budućnost, a ne tiče se Srbije, pošto je odabrala da nastupa za Tursku.

Novu Turkinju je zvanično predstavio predsednik države Redžep Tajip Erdogan, a odbojkašica je zadužila dres sa brojem pet.

​Do neslavnog raspleta sa rodnom zemljom je došlo zbog toga što ju je Odbojkaški savez Kube 2017. godine suspendovao jer je prekršila veoma čudna i striktna tamošnja pravila.

Naime, kubanski odbojkaši i odbojkašice ne mogu da nastupaju za reprezentaciju te zemlje ukoliko odluče da klupsku karijeru nastave u nekoj drugoj zemlji.

Tekvondistkinje - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Čudo! Osvojila zlato u osmom mesecu trudnoće /video/

Pošto je tada petnaestogodišnja Vargas odlučila da 2015. godine pređe u češki Prostejov, usledila je jednogodišnja suspenzija 2017, koja je nakon toga potvrđena i produžena na još četiri godine.

Na sve to nadovezala se i povreda ramena koja je iziskivala operaciju krajem 2016. godina, a na zahtev roditelja lečila se kod kuće, iako kubanska pravila nalažu da mladi igrači moraju da budu smešteni u Nacionalnoj odbojkaškoj školi.

Melisa igra na poziciji korektora i primača, visoka je 193 centimetra i predstavlja veliku nadu svetske odbojke, za koju je bilo zainteresovano nekoliko nacionalnih timova.

Srbija će u Beogradu braniti titulu šampiona Evrope

Moskva se ori zbog reakcija roditelja: „Deca nisu smela da kažu da su zlostavljana“ /video/

Severna Koreja – prva država koja je rekla „ne“ Olimpijskim igrama u Tokiju

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala