DNR: Ukrajinske snage razmeštaju vojnu tehniku u Donbasu

CC BY-SA 2.0 / Ministry of Defense of Ukraine / Flickr / Vežbe artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine
Vežbe artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Uprava Narodne milicije samoproglašene Donjecke Narodne Republike saopštila je da je otkrila 49 jedinica tehnike Oružanih snaga Ukrajine u naseljima Donbasa.
„Otkriveno je razmeštanje 49 jedinica naoružanja i vojne tehnike oružanih formacija Ukrajine u blizini stambenih zgrada i opštinskih objekata na teritoriji pod kontrolom Ukrajine“, rekao je predstavnik Uprave novinarima.

On je naveo da su među otkrivenom tehnikom borbena vozila pešadije BMP-1, samohodno protivavionsko oruđe „Šilka“, protivtenkovski topovi „MT-12 Rapira“ i samohodna haubica 2S1 „Gvozdika“.

Ukrajinski vojnik u Dombasu - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Milicija Donjecka: Ukrajinski vojnici masovno beže iz Donbasa

Sveobuhvatni prekid vatre u Donbasu stupio je na snagu 27. julu prošle godine. Ove mere podrazumevaju potpunu zabranu pucanja, razmeštanja naoružanja u naseljima i u njihovoj blizini, ofanzivnih i izviđačko-diverzantskih akcija. Osim toga, predviđena je disciplinska odgovornost za kršenje prekida vatre. Naredbe o prekidu vatre koje sadrže mere za njegovo održavanje moraju biti na snazi sve dok se sukob ne reši u potpunosti. Međutim, od februara 2021. situacija u Donbasu ponovo je počela da se pogoršava.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala