Roman je bacio milione na Baskijca, ali je zamenu za legendu našao u golmanu odanom korenima

© AP Photo / Angel FernandezEduard Mendi, golman Čelsija
Eduard Mendi, golman Čelsija  - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Nakon čestih kikseva najskupljeg čuvara mreže u istoriji fudbala Kepe Arisabalage, došlo je do njegove smene na golu Čelsija. Eduar Mendi je opravdao poverenje Tomasa Tuhela, te beležeći nestvarne rezultate dokazuje da je zalog za budućnost kluba iz Londona koji godinama nije mogao da pronađe naslednika legendarnog golmana Petra Čeha.

Rođeni Francuz koji brani boje reprezentacije Senegala, odakle mu je majka, na mečevima Lige šampiona nije primio gol iz igre na skoro osam utakmica.

Jedini šut koji nije odbranio ove sezone bio je u grupnoj fazi elitnog evropskog takmičenja, kada ga je matirao bivši saigrač iz Rena, Seru Žirasi.

Zanimljivo je da je Čelsi primio još samo jedan gol tokom čitave Lige šampiona, ali je tada ispred mreže stajao Baskijac koji nije uspeo da zaustavi vezistu Krasnodara, Remija Kabelu.

Podsetimo, Čelsi je Arisabalagu na leto 2018. učinio najskupljim golmanom sveta videći u njemu dugoročno rešenje i dostojnog naslednika Petra Čeha. Roman Abramovič je tada Atletik Bilbau platio 80 miliona evra obeštećenja, ali španski reprezentativac nije opravdao očekivanja.

Da više ne računaju na njega pokazao je bivši menadžer tima Frenk Lampard, koji ga je u odlučujućoj utakmici za plasman u Ligu šampiona protiv Votforda ostavio na klupi za rezerve.

Prema statističkim podacima Kepa je najgori od 730 golmana koji su u Premijer ligi odigrali najmanje deset utakmica.

Odlukom o smeni na golu „plavaca“ i dolaskom Mendija, Kepina budućnost u Čelsiju je gotovo zapečaćena na klupi, pa se čak govorilo i o njegovom odlasku na pozajmicu tokom zimskog prelaznog roka, što se nije desilo.

Inače, Mendijeva prva utakmica na golu londonskog giganta u okviru Lige šampiona bila je protiv Sevilje. Meč je završen bez golova, i već se tada video Francuzov potencijal koji je odmah osetio i tadašnji vođa „penzionera“.

„Igrao je veoma dobro, već dve utakmice nije primio gol. Kako stvari stoje, on je prvi golman, ali za to mesto je uvek borba. Zadovoljan sam kako je odigrao“, rekao je Lampard.

Njegov naslednik je još više iskristalisao ovaj stav prema Mendiju. Pošto je na nekoliko utakmica Premijer lige uvrstio Arisabalagu u startnu postavu, Tuhel je izjavio da je ipak Eduar broj jedan:

„Ništa nije promenilo. Edou je broj jedan i zaslužuje da bude broj jedan. To je osetljiva pozicija u kojoj morate biti jasni i ne možete se sakriti. Ne možete sakriti svoje mišljenje na konferencijama za štampu ili u svlačionici“.

Sneg i „kiša golova“ u Minhenu: PSŽ se osvetio Bajernu, Čelsi lako s Portom

Roman sprema novu jahtu, a Nemac je već parkirao „autobus“ u njegovo dvorište

Roman i Marina su legendi dali otkaz, a Nemac zbog toga oseća krivicu /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala