Čekajući Godoa: Oficir NATO-a posavetovao Ukrajini kako da vrati Krim

CC BY 2.0 / Ministry of Defense of Ukraine / Flickr / Tenkovi ukrajinskih oružanih snaga
Tenkovi ukrajinskih oružanih snaga - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Bivši predstavnik NATO-a u Moskvi, američki kapetan u penziji Hari Tabah smatra da Ukrajina može vratiti Krim samo ako se Rusija raspadne.

Po mišljenju američkog kapetana, Kijev do tada mora da sačeka.

„Krim može postati ili nezavisna država, prijateljski raspoložena prema Ukrajini, ili se vratiti Ukrajini“, rekao je Tabak.

On je siguran da ukrajinskoj vojsci neće biti problem da vojnim putem zauzme i Donbas. On se ipak požalio da stav koji Rusija ima po tom pitanju „nije jednostavan“. Po njegovim rečima, situacija na istoku Ukrajine je „komplikovana i opasna“, zaključio je kapetan.

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio ranije da oni koji čekaju raspad Rusije to neće dočekati. On je naglasio da Rusija jače svoje snage i da će rešiti sve svoje probleme i sankcije.

Pri tome, ukazuju eksperti, sama Ukrajina ima probleme koji su je doveli na ivicu kolapsa. Prema rečima Aleksandra Dudčaka, Kijev je 2014. godine izgubio suverenitet, teritoriju, a mogao je izgubiti i više. On je skrenuo pažnju na užasnu situaciju sa ljudskim pravima i problemima u sferi religije. On je naglasio da Ukrajina uopšte ne uzima u obzir interese naroda koji tamo žive.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala