Britanski list: Specijalna jedinica tenk-robota novo pojačanje u ruskoj armiji /video/

© Foto : Rosoboronexport Višenamenski robotski sistem "Uran 9"
Višenamenski robotski sistem Uran 9 - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
U ruskoj vojci će se uskoro pojaviti specijalna jedinica tenkovskih robota, piše britanski list „Dejli mejl“.

Prema pisanju lista, jedinica će biti opremljena sa 20 udarnih robota.

S tim u vezi, Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je ranije da će u bliskoj budućnosti u vojno-istraživačkom centru biti razrađeni oblici njene upotrebe.

U članku „Dejli mejla“ opisani su različiti modeli borbenih bespilotnih vozila, uključujući „Uran-9“, a takođe su prikazani snimci njihovog rada tokom testiranja. Čitaoci su aktivno komentarisali članak.

„Rusija troši na odbranu manje od 70 milijardi dolara, NATO preko 1,3 biliona, a čini se da Rusija ima bolji rezultat za tu sumu novca“, napisao je korisnik mike1450.

Jedan od komentara na članak bio je: „Ratovi robota“.

„Verovatno radi kao automatsko punjenje na T-72! Rusija je uvek stavljala akcenat na automatizaciju, pritom je otkrila da ona ne funkcioniše dobro kao čovek!“, napisao je mickeej.

Korisnik Comite Espartaco smatra da je pogrešno smatrati da u ratu sve zavisi od tehnologija i da je tehnološka prednost samo deo pitanja pobede.

„Ako se njima upravlja na daljinu, mora postojati neki oblik telemetrije za njihovo upravljanje, najverovatnije pomoću radio-signala. Pitam se koliko bi bilo realno da se onesposobi zvuk ili da se bar ometaju ti signali?“, pita se All_Hope_Is_Gone.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala