Abazović: Postigli smo dogovor oko tužilačkih zakona, ako bude incidenta – država će reagovati

© Foto : Sputnjiku ustupila URADritan Abazović, lider URA
Dritan Abazović, lider URA - Sputnik Srbija, 1920, 11.04.2021
Pratite nas
Postigli smo dogovor oko tužilačkih zakona, u narednim danima ćemo tekst dostaviti Skupštini, kazao je potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović nakon sastanka sa predstavnicima parlamentarne većine i upozorio da će, ukoliko bude incidenata, „država reagovati promptno“.

Abazović je kazao da očekuje da se zakoni uskoro nađu u Skupštini.

„Mislim da smo našli rešenje u skladu sa Venecijanskom komisijom (VK). Ostajemo otvoreni za sve sugestije i komentare. U narednim danima ćemo tekst zakona dostaviti Skupštini. Svi smo se na sastanku složili da ove stvari ne treba odlagati“, rekao je Abazović.

Kazao je da misli da nacionalna bezbednost nije ugrožena, prenose „Vijesti“.

Predsednik države i DPS-a radi direktno protiv države. Pozivam parlamentarnu većinu da ne naseda na to. Biće još procesuiranja i ako bude pokušaja incidenata, država će da reaguje promptno“, poručio je Abazović.

Knežević: Razbijamo monopol zasnovan na nepotizmu i korumpiranosti tužilaca

Mi iz Demokratskog fronta smo prihvatili predlog Evropske komisije (EK) i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića kako bismo razbili monopol zasnovan na nepotizmu i korumpiranosti pojedinih tužilaca, saopštio je Milan Knežević, predsednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera DF-a nakon sastanka predstavnika parlamentarne većine u Skupštini Crne Gore.

„Tapkamo u mestu kada su u pitanju poglavlja 23 i 24 (u pregovorima sa Evropskom unijom)“, istakao je Knežević, prenosi „In4s“.

On je dodao da je premijer Zdravko Krivokapić danas optužio Veselina Veljovića, savetnika za odbranu i bezbednost predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, za komitska okupljanja, te da je na Krivokapiću da podnese krivičnu prijavu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala