Čovek koji je „stvorio“ Nadala ima novi projekat

© CARLOS PEREZ-GALLARDOKanadski teniser Feliks Ože-Alijasim
Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Toni Nadal, stric proslavljenog tenisera Rafaela Nadala, otkrio je da se vraća trenerskom poslu kao deo stručnog štaba mladog Kanađanina, Feliksa Ože-Alijasima.

Toni je sa Rafom osvojio pregršt Grend slem trofeja, važi za čoveka koji je „stvorio“ Nadala kakvog znamo danas, ali ga je napustio krajem 2017. godine.

To je uradio u sporazumnom dogovoru sa Bikom sa Majorke, prevashodno kako bi se vratio u rodno mesto i radio na razvijanju svoje teniske akademije.

Ože-Alijasim ima 20 godina, najbolji renking u karijeri mu je 20. mesto na ATP listi, a u Toni u njemu vidi nešto nalik Rafi.

„Sa Rafom ne bih radio da nije imao poštovanje i negovao prave vrednosti. Imao sam sreće što sam radio sa klincem koji je sve to imao. Od Feliksa očekujem isto. On je mladić koji bi, u teoriji, trebalo da se uskoro nađe među najboljima na svetu“, rekao je Toni za špansku „Marku“.

Toni će u stručnom štabu Ože-Alijasima raditi sa dosadašnjim trenerom Kanađanina Federikom Fontangom.

Jedan od glavnih ciljeva Španca biće da Feliks osvoji prvu ATP titulu u karijeri, pošto je do sada poražen u svih sedam finala u kojima je igrao.

Takođe, radiće sa njim i na tome da pruži bolje rezultate na grend slemovima, pošto, iako je bio među najboljih 20 na svetu, nikada nije prošao u četvrtfinale.

Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 12.01.2021
Jedan Nadal dominira već 15 godina, a uskoro stižu još dvojica

Na nedavno završenom Australijan openu, Ože-Alijasim je u osmini finala vodio sa 2-0 u setovima protiv Aslana Karaceva, ali nije uspeo da dovrši posao.

Kanađanin će učestvovati na Mastersu u Monte Karlu, koji počinje 11. aprila, gde bi mogao da se sastane sa Rafom.

„Moj bratanac mi je posebno drag, ali ako bi morao da izgubi od nekoga, to bi mogao da bude Feliks. Neću prestati da budem Rafin stric. Nadam se da će Feliks u budućnosti postati 'broj 1'. Ali, za sada, mora još da napreduje“, objasnio je Toni Nadal i skriveno zapretio trenutnom teniskom vrhu.

Nadalov stric: Federer je GOAT

Đoković se predomislio – neka se spreme Federer i Nadal!

Đoković meta novog „političkog“ napada

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala