Severna Mitrovica: Srpski mladići napadnuti flašama i uz psovke na albanskom /video/

© Sputnik / screenshot/Kosovo OnlineNapadnuti srpski mladići u Severnoj Mitrovici
Napadnuti srpski mladići u Severnoj Mitrovici - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
U Severnoj Mitrovici je danas došlo do napada, kako se pretpostavlja, Albanaca na dvojicu srpskih mladića koji su sedeli u bašti kafića, a prema navodima Kosovske policije, dvojica napadača su tom prilikom uputila i psovku na albanskom jeziku.

Kako je za Kosovo onlajn potvrdio portparol Kosovske policije za region Sever poručnik Branislav Radović do napada je došlo u bašti kafića „Soprano“, koji se nalazi na glavnom gradskom šetalištu.

„Danas u 11.13 sati u ulici Kralja Petra u Severnoj Mitrovici u bašti kafića ’Soprano‘, mladićima S.R. i M.R. srpske nacionalnosti, prišle su dve nepoznate osobe, koje su im se obratile psovkama na albanskom jeziku i udarali staklenim flašama po glavi“, rekao je Radović.

Kako je dodao, za sada policiji nepoznati napadači pobegli u pravcu glavnog mosta ka južnom delu grada.

„Napadnutim mladićima je ukazana lekarska pomoć u KBC Kosovska Mitrovica, gde su im konstatovane lakše telesne povrede. S.R. je od udaraca zadobio dva hematoma u predelu glave na čelu, a M.R. hematom i posekotinu u predelu desnog oka“, dodao je Radović.

Portal Kosovo onlajn došao je u posed snimka sa obližnje sigurnosne kamere, koja je jasno zabeležila napad.

Napad posledica pritiska i neodgovornih izjava iz Prištine

Srpska lista saopštila je da je današnji napad na srpske mladiće na glavnom gradskom šetalištu u Severnoj Mitrovici od strane nepoznatih momaka, koji su uz psovke na albanskom jeziku, naneli povrede nedužnim mladićima, a nakon toga pobegli u pravcu Južne Mitrovice, izazvao veliko uznemirenje među Srbima u Severnoj Mitrovici.

Srpska lista ocenjuje da taj podmukao napad, bez ikakvog povoda, predstavlja posledicu kontinuiranog pritiska i neodgovornih izjava koje dolaze od strane predstavnika Albanaca iz Prištine, a uperene su protiv srpskog naroda na severu Kosova i Metohije.

Osuđujući napad, Srpska lista zahteva od nadležnih hitnu reakciju. Policija mora odgovornije da radi svoj posao i svojim prisustvom preventivno deluje na potencijalne izgrednike i napadače, ističe se u saopštenju i navodi da je u trenutku napada na šetalištu bio veliki broj dece i starijih osoba, što dodatno govori u prilog činjenici da je namera bila da se izazove haos, a među građanima strah, prenosi Tanjug.

Srpska lista je pozvala građane da ostanu suzdržani i da ne nasedaju na provokacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala