Protest ispred nikšićkog Centra za bezbednost /video/

© Sputnik / screenshot/Portal Antena M - NkProtest ispred nikšićkog Centra za bezbednost
Protest ispred nikšićkog Centra za bezbednost - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Više desetina građana Nikšića okupilo se večeras ispred zgrade Centra za bezbednost u tom gradu gde su, kako prenosi Antena M, privedeni neki učesnici današnjeg protesta na Bogetićima.

Antena prenosi kako će oni verovatno biti pušteni, ali su se građani okupili u znak protesta, jer će, kako kažu, i oni doći na red za saslušanja.

 

„Komitama“ prekršajne prijave

Iz nikšićke policije kazali su „Vijestima“ da povodom blokade puta Nikšić–Podgorica pozivaju sve učesnike koji su „prekršili Zakon o javnom redu i miru, Zakon o javnom okupljanu i Zakon o bezbednosti saobraćaja“.

„Blokada saobraćajnice je snimana i svim učesnicima blokade koji su prekršili jedan od pomenutih zakona biće uručene prekršajne prijave, dok će oni koji su prekršili Zakon o javnom redu i miru biti sprovedeni sudiji za prekršaje. Imamo i lica koja su ometala policijske službenike u vršenju službene dužnosti“, kazali su iz nikšićke policije.

Kako su rekli, svima koji su prekršili bilo koji zakon biće uručeni prekršajni nalozi, koje god okupljanje da je u pitanju.

U nepotpisanom dopisu „inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore“ navodi se da se blokade sprovode „zbog perfidnih namera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije, nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak“, prenose Vijesti.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala