Sudiju su osudili zbog poteza, a on im je zapušio usta i naterao da se stide

© AP Photo / Martin MeissnerSudija daje crveni karton
Sudija daje crveni karton - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Rumunski sudija Oktavijan Sovre, koga su mnogi optužili da krši nepisana pravila fudbala, naterao ih je da se pokaju zbog svojih reči.

Sovre koji je vršio ulogu pomoćnog sudije na prvom dvomeču četvrtfinala Lige šampiona između Borusije Dortmund i Mančester Sitija, izazvao je brojne negativne komentare kada je na putu ka svlačionici zaustavio zvezdu gostujućeg tima, Erlinga Holanda, tražeći da mu nešto potpiše.

Ove slike iz tunela stadiona Etihad mnoge su začudile, a pojedine naterale i da rumunskog arbitra optuže za kršenje nepisanih zakona ponašanja.

Ispostavilo se da su iza nesvakidašnjeg gesta Sovrea plemenite namere. Naime, Rumun je Holandu tražio potpis na kaznenim kartonima koje je donirao Centru za lečenje dece i odraslih sa teškim oblicima autizma u Oradei.

„Crveni i žuti potpisani kartoni koje je moj školski drug Oktavijan poklonio našem SOS centru za autizam Bihor koristiće se u plemenite svrhe“, rekla je predsednica ovog udruženja, Simona Zilbuš.

Ovo udruženje finansira se isključivo iz donacija i prikupljanja sredstava sa aukcija dragocenosti raznih poznatih ličnosti, te je stoga Sovre zamolio Holanda za potpis, a imao je želju da uzme i autogram i od trenera „građana“, Pepa Gvardiole. Ipak, u kratkom vremenskom roku posle meča kada može da ima kontakt s njim bez kršenja pravila UEFA, nije uspeo da se sretne sa španskim stručnjakom.

„Ti autogrami su za plemenitu stvar. Možda ljudi ne znaju, ali Tavi (kako je nadimak Sovreu) direktno je uključen u podršku ovom udruženju, preko kojeg deluje ovaj jedini akreditovani centar za odrasle sa teškim oblicima autizma u Bihoru. U celoj zemlji ih ima samo pet. Nemam reči kojima bih opisala koliko nam je Sovre pomagao svih ovih godina“, objasnila je Simona Zilbuš.

Nokaut – rešenje malog Holanđanina za „lopovski“ princip fudbalske igre /video/

Srbinu se zatvaraju vrata – sve zbog naslednika „pravog Ronalda“

Tadić od heroja do tragičara, Zagrepčani razočarali posle istorijske pobede

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala