Nikšićani uhapšeni zbog sumnje da su napali vojnike i policajca

© Foto : RTNK ustupio SputnjikuNikšićke komite blokirale put ka Podgorici
Nikšićke komite blokirale put ka Podgorici - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Nikšićani G. N. (40) i Ž. T. (28) uhapšeni su zbog sumnje da su u četvrtak, tokom blokade magistralnog puta Podgorica - Nikšić, u tuči povredili dva pripadnika Vojske Crne Gore i jednog policajca.

„Nikšićka policija je 8. aprila kao i do sada sprovodila mere Ministarstva zdravlja u cilju sprečavanja širenja virusa kovid 19 i poštovanja mere zabrane izlaska i ulaska u Nikšić, koja je na snazi. Policijski službenici su na kontrolnom punktu u mestu Bogetići licima koja su se uputila ka izlazu iz grada, kontrolisali potvrde izdate od strane poslodavca, kao i rešenja o radnom odnosu ili ugovor o radu, gde je od strane lica koja nisu ispunjavala propisane uslove i koja nisu imala navedena dokumenta organizovana blokada magistralnog puta Nikšić – Podgorica“, saopštila je Uprava policije Crne Gore, prenosi RTCG.

Blokada saobraćaja na putu Nikšić-Podgorica kod mesta Bogetiće - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Ponovo blokiran put Nikšić-Podgorica

U koloni zbog blokade, zaustavio se i službeni autobus koji je prevozio pripadnike Vojske Crne Gore, koji su se vraćali sa radnog angažovanja iz Podgorice u Nikšić.

„Nedugo zatim došlo je do incidenta u kojem su lakše povređena dva pripadnika Vojske Crne Gore i jedan policijski službenik koji je pokušao da spreči incindent, dok su dalji sukob sprečili policijski službenici Centra bezbednosti Nikšić“, kazali su iz policije.

Policija je juče identifikovala G. N. (40) iz Nikšića i došla do sumnje da je izvršio krivično delo nasilničko ponašanje zbog čega je uhapšen i uz krivičnu prijavu biće sproveden tužiocu na dalju nadležnost.

Kako se dodaje, Ž.T. je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti na štetu policijskog službenika.

Saopšteno je da je policija snimala blokadu saobraćajnice u mestu Bogetići 8. i 9. aprila, te i sve incidentne situacije registrovane navedenih dana.

„O događajima je obavešteno Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću radi utvrđivanja da li u radnjama kako organizatora, tako i učesnika blokade, te i aktera incidenta ometanja kretanja službenog vozila u kojem su se nalazile štićene ličnosti, ima elemenata krivične ili prekršajne odgovornosti o čemu će javnost biti blagovremeno i objektivno informisana“, piše u saopštenu.

Takođe, kako se navodi, policijski službenici preduzimaju mere i radnje u cilju identifikacije i procesuiranja izvršilaca prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru i Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, gde je „već procesuiran veći broj lica koji su ometali policijske službenike u vršenju službenih poslova i nisu postupali po njihovim naređenjima“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala