Partizan je izgubio derbi i titulu, ali je dobio nešto neprocenjivo /video/

© Foto : FK Partizan / Miroslav TodorovićFudbaleri Partizana slave pobedu protiv Metalca
Fudbaleri Partizana slave pobedu protiv Metalca - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Partizan ima za čim da žali u 164. večitom derbiju iz kojeg je izašao kao poraženi tim, a bio je drastično bolji u prvom poluvremenu. Crno-beli nisu znali da iskoriste svoje prilike, ali se odličnom igrom istakao golobradi Nemanja Jović koji je na muke stavljao Zvezdine defanzivce.

Momak rođen u Zvorniku pre 18 godina bio je neprimetan u uvodnim minutima, mnogi navijači Partizana s pravom su se pitali šta radi Aleksandar Stanojević, ali je ekspresno usledio odgovor.

Osim što je Nemanja Jović „bonus“ igrač (mlađi od 21 godine), a poznato je da pravila u Superligi nalažu da ekipa s dva „bonusa“ mora da počne utakmicu, vrlo brzo je i najrigoroznije fudbalske sladokusce oduševio inteligencijom, strašnim kretanjem, sa i bez lopte, driblinzima i šansama u kojima se nalazio.

Oni koju su pratili derbi, pamte situaciju iz 42. minuta, kada je Jović na sredini odložio loptu Saši Zdjelaru, u punom sprintu je napao prazan prostor i naterao Gajića da se baci u poteru za njim, posle toga je nanizao dvojicu fudbalera Zvezde i prosledio pas Holenderu.

​Na tom primeru jasno se mogla videti klasa Partizanovog bisera, koji bi u budućnosti lako mogao da izraste u jednog od nosilaca igre „parnog valjka“, pod uslovom da ne bude brzinski prodat, što je praksa u srpskom fudbalu.

Kup FSS - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Sudar večitih u Kupu Srbije moguć tek u finalu: Zvezda na Radnik, Vojvodina na Partizan

Osamnaestogodišnji Nemanja Jović ove sezone je odigrao 12 utakmica u Superligi, ostvario je učinak od četiri gola i dve asistencije, a prava je šteta što ga je trener Aleksandar Stanojević izvukao iz igre na poluvremenu večitog derbija, ubacivši Lazara Markovića.

„Zadovoljan sam partijom Nemanje Jovića, dobro je ušao u utakmicu. Bio je blizu gola, mogao je čak i gol da da, bio je opasan. Mlad je momak, ovo je tek početak. Uveo sam Lazara Marković jer je jedan od naših najboljih igrača, želeo sam da unese jednu dodatnu energiju i da bude opasnost po protivnički gol. Želeo sam da budemo još ubojitiji, to je bio razlog što sam izveo Jovića. Ponavljam, nije sporno da je Jović bio dobar, ali sam sa Lazarom želeo da izgledamo za nijansu bolje na terenu“, odgovorio je Stanojević na pitanje Sputnjika zbog čega je posle 45 minuta zamenio Nemanju Jovića.

Činjenica je da je Partizan izgubio 164. večiti derbi, samim tim je praktično ostao i bez titule, jer Zvezda ima plus 12, ali je dobio nešto neprocenjivo - Nemanju Jovića

► Lalatović besneo na konferenciji: Nisam ni glup, niti lud, neka svi znaju – odlazim! /video/

► Potez Rajka Mitića koji je izazvao buru u Jugoslaviji

► Stanojević čestitao Zvezdi titulu koju još nije osvojila

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala