Bivši 16. teniser sveta predvodi igrače na čelendžeru u Beogradu

© AFP 2023 / JFKNemački teniser Filip Kolšrajber
Nemački teniser Filip Kolšrajber - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Beograd će ovog proleća biti prestonica svetskog tenisa, grad u kom će se održati četiri teniska turnira – dva muške i dva ženske kategorije.

Prvi na redu je turnir muške kategorije, ali ne glavni događaj Srbija open, već čelendžer iz serije 125 koji će kreće 12. aprila.

Miljanov korner - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Đoković o velikom povratku tenisa u Beograd /video/

Organizatori objavili su listu učesnika i neka zvučna imena nalaze se na spisku, a sigurno najveće je Filip Kolšrajber, nekadašnji 16. teniser sveta, a danas veteran i jedan od najiskusnijih igrača na turu.

Pored Kolšrajbera, tu su i Damir Džumhur, Fakundo Bagnis, Taro Danijel, dok listu kompletiraju: Benjamin Bonzi (FRA) 124. na svetu, Roberto Karbaljes Baena (ŠPA) 96. na svetu, Francisco Čerundolo (ARG) 115. na listi, Jevgeni Donskoj (RUS) 128, Federiko Gajo (ITA) 142, Daniel Elahi Galan (KOL) 113, Talon Grikspur (HOL) 140, Antoan Oan (FRA) 131, Filip Kolšrajber (NEM) 112. na svetu, Jozef Kovalik (SVK) 129, Brendon Nakašima (SAD) 143, Artur Rinderknek (FRA) 127, Jurij Rodionov (AUS) 141. na svetu.

Čelnici turnira objavili su i da su specijalne pozivnice dobili talentovani Hamad Međedović, Peđa Krstin i Marko Miladinović.

Četvorica tenisera će putem kvalifikacija izboriti plasman u glavni žreb.

Ovo je samo zagrevanje za Srbija open koji je na programu od 19. do 25. aprila, na kom će učestvovati, između ostalog, Novak Đoković, Dominik Tim, Gael Monfis...

Mesec dana kasnije u Beogradu će se igrati i VTA turnir, kao i čelendžer za dame.

Opširnije o organizaciji turnira, dovođenju najvećih zvezda u Beograd, kao i ambicijama za budućnost slušajte od Đorđa Đokovića koji je bio gost „Miljanovog kornera“.

Skandal u Bogoti – da li je ovo „krađa veka“? /video/

Đere furioznom igrom do novog ATP finala

Đoković o velikom povratku tenisa u Beograd /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala