Austrijski kancelar: Kupovina „Sputnjika Ve“ moguća, pregovori s Rusijom pri kraju

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaKurc protiv obustave „Severnog toka 2“: Za nas je to pozitivan projekat
Kurc protiv obustave „Severnog toka 2“: Za nas je to pozitivan projekat - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da su pregovori sa Rusijom o nabavci ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) privedeni kraju.
„'Sputnjik Ve' dodatno bi ubrzao kampanju vakcinacije u Austriji sa količinom od milion doza. Pregovori o ugovoru su de fakto privedeni kraju. To znači da je kupovina za nas u Austriji moguća“, rekao je Kurc.

Ranije je Kurc rekao da se odlučno zalaže za kupovinu ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), a nije isključio ni mogućnost registracije vakcine na nacionalnom nivou ukoliko se oduži postupak registracije od strane evropskog regulatora.

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Vakcina je registrovana u skoro 60 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,5 milijardi ljudi. Efikasnost preparata je 91,6 odsto, što je potvrđeno u časopisu „Lanset“, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu. Vakcina je izgrađena na dokazanoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora i koristi dva različita vektora za dve doze tokom vakcinacije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala