Tajanstveni tvit Ilona Maska zapalio društvene mreže

© AP Photo / John RaouxIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2021
Pratite nas
Ne prođe ni jedna nedelja a da Ilon Mask svojim izjavama ne zapali društvene mreže. Samo ove nedelje zbunio je korisnike mreže svojim preokretom u stavu o efikasnosti vakcina i tvrdio da je vanzemaljac. Sada je korisnike oduševio nakon objavljivanja izjave o predstojećoj svemirskoj misiji na Mesec.

Maskova kompanija „Spejs Iks“ trenutno radi na svemirskom brodu sledeće generacije za koji se očekuje da će dramatično smanjiti troškove letenja u svemir i pojednostaviti svemirska putovanja. „Spejs Iks“ je ranije objavila da planira da prve svemirske turiste pošalje na Mesec 2022. godine.

„Idemo na Mesec ubrzo“, tvitnuo je Mask.

Mnogi korisnici su pohvalili Maska zbog pojednostavljenja putovanja u svemir i izrazili nadu da će on sam ostati na Zemlji jer je previše vredan za čovečanstvo.

Jedan korisnik iz Indije je napisao: „Drago mi je što živim u ovoj eri koja postavlja temelje svemirskih putovanja. Svaka čast vama i vašem sjajnom timu! Ako neko može ovo da uradi, to ste vi i vaš fantastični tim.“

„Dok cenimo vaš osećaj za avanturu i unapređivanje ljudske vrste, možemo li vas ljubazno zamoliti da ostanete na Zemlji dok se uspešno ne klonirate? Hvala“, napisao je drugi.

Drugi tvrde da Mask jednostavno kreira neku obmanu ili da sve što tvrdi zapravo znači nešto drugo.

„Iskreno, čini se da je sve to naduvano, samo laža – dajete velika obećanja i na kraju se ništa ne desi – mesec, Mars itd. Hajde da vidimo da li će bilo šta što ste pričali ugledati svetlost dana ili da i dalje snimate u mraku“, bio je jedan od odgovora.

„Ovaj tvit zapravo nije o Mesecu​“, glasio je jedan od njih.

Neki od korisnika su predložili da „Spejs Iks“ izgradi koloniju na Mesecu pre nego što pokrene svemirsku misiju na Mars:

„Moramo se usredsrediti na razvoj Meseca pre nego što uopšte pomislimo na Marsovu koloniju, velika greška bi bila razmišljati ili drugačije postupati. Želim vam uspeh na SN15.“

Mnogi korisnici mreže smatraju da je izjava referenca na njegovo ranije obećanje da će kriptovalutu dogkoin odneti na Zemljin satelit.

Drugi su sugerisali da bi Mask trebalo da odnese med na Mesec kako bi mogao da ga nazove medeni Mesec.

„Ponesi tamo med kako bi mogao da ga nazoveš medeni Mesec.“

Izjava tehnološkog stručnjaka dolazi dan nakon što je predstavio ambiciozan projekat kojim se ljudima omogućava da koriste pametne uređaje koristeći samo svoju moždanu aktivnost.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala