Vučić: Ne pada mi na pamet da vređam nemačkog ambasadora

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICAleksandar Vučić tokom obilaska gradilišta novog mosta preko Save kod Šapca
Aleksandar Vučić tokom obilaska gradilišta novog mosta preko Save kod Šapca - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Komentarišući izjavu nemačkog ambasadora Tomasa Šiba da je bombardovanje 1999. bilo neophodno da bi se sprečio genocid, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Šib ništa novo nije rekao i da mu ne pada na pamet da vređa ambasadora koji je mnogo uradio za našu zemlju.

„Naravno da imamo drugačije viđenje povodom onoga što se dogodilo '99 godine, uveren sam da niko to nije dokazao presudom da je postojala genocidna namera ili nešto slično. Ali da vam kažem, svih 19 zemalja koje su učestvovale u tom napadu na Srbiju isto su obrazložile. Ambasador Šib ništa posebno novo nije rekao“, ukazao je Vučić.

„Ja ga poznajem kao čoveka koji je mnogo pomogao Srbiji u prilivu investicija i da je u tom trenutku morao da odgovori na način koji podržava nemačka politika“, naveo je on i dodao da mu ne pada na pamet da ga vređa iz ličnog ugla jer je mnogo uradio za našu zemlju.

„To je ponekad dobro za nas iz nekog drugog ugla, jer možemo da vidimo šta o svemu što se u našoj zemlji zbivalo zaista misle neke od najrazvijenijih zemalja i oni koji su učestvovali u tom napadu '99. godine. Naše je da odgovorimo da to nije istina, da stvari posmatramo drugačije, ali mi moramo da radimo i veoma blisko sarađujemo s Nemačkom. Ne zaboravite da je jedan od najvećih investitora u Srbiji upravo Nemačka. To nije samo pitanje para, već i budućnosti i mnogih drugih stvari“, prenosi B92.

Kako je naveo, naše jeste da kažemo sa čim se slažemo i da čuvamo integritet i ne pravimo neprijatelje od onih koji nam to nisu.

Podsetimo, ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je bombardovanje Jugoslavije 1999. godine kontroverzno pitanje, ali da je reakcija bila potrebna jer je trebalo sprečiti humanitarnu katastrofu i genocid na Kosovu.

Izjavu nemačkog ambasadora komentarisao je u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“ prof. dr Aleksandar Rastović, direktor Istorijskog instituta:

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala