Đorđević rizikovao i nije se isplatilo – Rusi srušili Virtus i ostali u životu

© Sputnik / Vitaliй Timkiv / Uđi u bazu fotografijaTrener Virtusa iz Bolonje Aleksandar Saša Đorđević
Trener Virtusa iz Bolonje Aleksandar Saša Đorđević - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Košarkaši Virtusa iz Bolonje izgubili su na gostovanju od Uniksa 85:81 u drugom meču polufinala Evrokupa, što znači da će finalista takmičenja biti poznat posle majstorice koja se igra 14. aprila u Italiji.

Izabranici Saše Đorđevića pobedom na ovom duelu obezbedili bi plasman u finale i samim tim kartu za Evroligu, međutim, u završnici im se rizik nije isplatio i poraženi su.

Ekipa iz Bolonje mogla je da brani poslednji napad, s obzirom da je na semaforu bilo 81:81, ali Đorđević je odlučio da se pravi faul i da u narednom napadu košem izbori pobedu.

Džamar Smit pogodio je oba slobodna bacanja (83:81), a kako je na semaforu ostalo 12 sekundi, Virtus je imao dovoljno prostora da organizuje poslednji napad.

Nije to izgledalo dobro, Teodosić je jedva primio loptu, uspaničio se, pronašao Belinelija koji nije bio u najboljoj situaciji i izgubio je posed nad loptom, te je Uniksu pripala ista.

Do kraja bilo pet sekundi, Virtus je pravio faul i kako je Smit pogodio oba, rezultat je bio 85:81, što je značilo da je nemoguće ponovo uhvatiti priključak.

Na kraju je Belineli promašio trojku i Uniks je slavio 85:81.

Majstorica se igra u sredu, 14. aprila, u Bolonji i pobednik će izboriti plasman u finale, odnosno naredne sezone igraće u Evroligi.

Teodosić nije odigrao dobru utakmicu, šutirao je 0/8 za tri poena, 5/8 sa linije za slobodna bacanja, te je ostvario učinak od 11 poena, tri skoka, devet asistencija i četiri izgubljene lopte.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Marko Belineli sa 33 poena, dok je pobednika predvodio Ajzea Kenan sa 19 i Džordan Tiodor sa 15 poena.

Kada je reč o toku utakmice, Uniks je kontrolisao tempo i od starta pa do kraja je bio u prednosti. Tokom treće četvrtine ruski klub je imao i 16 poena prednosti, ali sjajni Marko Belineli držao je Virtus u životu.

Belineli je briljirao, u redove Uniksa ušla je nervoza, te su u poslednjim minutima gosti uspeli da uhvate potpuni priključak. Na 20 sekundi do kraja Teodosić je uspeo da pogodi za izjednačenje, pa je Uniks imao napad za pobedu.

U završnici se desio scenario koji smo već opisali, Đorđević je odlučio da se pravi faul, to se nije isplatilo i Uniks je na kraju slavio.

Srpsko čudo ruši sva pravila u Americi /foto, video/

„Sve ih testirajte na drogu“: Amerikanac besan zbog ponižavanja Jokićevog „Robina“

Marjanović s klupe uživao u dominaciji Dončića /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala