Nova tragedija u najstarijem ruskom klubu

CC0 / Unsplash / Fudbal – ilustracija
Fudbal – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Mladi fudbaler Znamije Trude, Nikita Sidorov, iznenada je preminuo na terenu tokom utakmice. Ovo je druga nesreća koja je zadesila najstariji ruski klub za kratko vreme, nakon što se 16-godišnji golman Ivan Zaborovski oporavio od medicinski izazvane kome pošto ga je u julu prošle godine udario grom tokom treninga.

Nadležni organi moskovske regije pokrenuli su istragu nakon utakmice koja se završila tragedijom kada je osamnaestogodišnji fudbaler iznenada kolabirao na terenu.

Hitna pomoć je po svom dolasku na teren fudbalskog kluba Torpedo konstatovala smrt Sidorova, dok se u medicinskom izveštaju navodi da je razlog smrti fudbalera Znamije Trude unutrašnje krvarenje izazvano pucanjem aorte.

Ruska fudbalska unija izrazila je saučešće porodici igrača nakon događaja koji je rusku fudbalsku zajednicu ostavio u šoku.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli FK «Znamя Truda» (@fcztofficial)

Ministar sporta Moskovske oblasti Roman Terjuškov rekao je da će smrt Sidorova biti pažljivo istražena, uključujući proveru rezultata medicinskih nalaza za koje zvaničnici tvrde da nisu otkrili nikakve postojeće zdravstvene probleme.

„Nakon ovakvih tragedija posebna komisija otpočinje sopstvenu istragu“, rekao je Terjuškov.

„Igrač je prošao sve neophodne medicinske testove. Naravno, moraćemo sve da proverimo i ove nedelje će biti pokrenuta istraga“, dodao je on.

Nemac sada zna kako je bilo Srbiji na Mundijalu u Rusiji /video/

Umesto golova na večitom derbiju – na Beograd su padale Hitlerove bombe /video/

Novi skandal na fudbalskom terenu: „Nećemo da dozvolimo uvrede“ – „Ovo je cirkus“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala