Tadić prvi put omanuo i Ajaks je surovo kažnjen: Mogao bih da zaplačem

© AP Photo / Stefano NicoliFudbaler Dušan Tadić
Fudbaler Dušan Tadić - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Kratak je put od heroja do tragičara, to profesionalni sportisti najbolje znaju. Upravo to je bio slučaj sa Dušanom Tadićem, liderom Ajaksa, koji je asistirao za prvi gol svog tima protiv Rome, da bi kasnije promašio penal, a Italijani stigli do preokreta - 1:2.

Bio je to prvi put da je kapiten Ajaksa i fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić promašio jedanaesterac ove sezone posle 14 uzastopnih pogodaka sa „kreča“.

Prethodni put bio je neprecizan protiv Tventea (1:2) 5. decembra u holandskom šampionatu. 

Ali i najboljima se dogodi. Sve je to fudbal, život... Pobede i porazi su sastavni deo sporta, zna to odlično i 32-godišnji Tadić.

​„Ovo boli. Pitate me da li bih mogao da zaplačem? Naravno da bih mogao. Jer, fudbal je emocija“, poručila je desetka Ajaksa za holandski RTL7, koja je u karijeri izvela čak 74 penala, od kojih su 62 realizovana.

Kako je objasnio holandskim medijima, nije ni pomišljao da će fantastičnoj seriji realizovanih penala baš sada doći kraj.

Nokaut – rešenje malog Holanđanina za „lopovski“ princip fudbalske igre /video/

„Naravno da je trebalo da bude 2:0. Nisam očekivao da promašim. Ali i posle mog promašaja smo imali veliki broj prilika da postignemo gol. Ispromašivali smo se protiv Rome. Smatram da smo zaslužili bolji rezultat, ali ovo je dobra lekcija. Moramo da pobedimo u revanšu u Rimu“, optimista je momak iz Bačke Topole. 

I ne samo da je Duća Tadić prvi put ove sezone bio neprecizan sa 11 metara, već je to što je omanuo pri rezultatu 1:0 da duplira prednost, prouzrokovalo da „kopljanici“ od Rome prime dva gola, i da  izgube prvi put posle 24 uzastopna meča.

Davno beše 9. decembar, kada je na „Johan Krojf areni“ Atalanta sa igračem više slavila rezultatom 1:0 i plasirala se u osminu finala Lige šampiona, dok je Ajaks završio u Ligi Evrope, gde sada posle prvog četvrtfinalnog meča sa Romom, u Rimu mora da juri zaostatak (1:2).

► Srbinu se zatvaraju vrata – sve zbog naslednika „pravog Ronalda“

► Tadić od heroja do tragičara, Zagrepčani razočarali posle istorijske pobede

► Potez Rajka Mitića koji je izazvao buru u Jugoslaviji

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala