Putin izjavio saučešće povodom smrti britanskog princa Filipa

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin uputio je telegram saučešća kraljici Velike Britanije Elizabeti Drugoj povodom smrti njenog supruga princa Filipa, saopštila je pres služba Kremlja.
„Predsednik Rusije Vladimir Putin poslao je telegram kraljici Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Elizabeti Drugoj, u kojem je izrazio duboko saučešće povodom smrti njenog supruga, princa Filipa, vojvode od Edinburga“, navodi se u saopštenju.

U telegramu se navodi da su „mnogi važni događaji u modernoj istoriji Britanije povezani sa imenom princa Filipa. Njega su, kako se ističe, veoma uvažavali i Britanci ali i u međunarodnoj zajednici.

„Putin je poželeo Elizabeti Drugoj hrabrost i duhovnu snagu zbog teškog i nenadoknadivog gubitka i zamolio da svim članovima kraljevske porodice prenese reči iskrenog saučešća“, kaže se u saopštenju.

Ruska ambasada u Londonu je takođe izrazila saučešće povodom smrti princa Filipa.

„Iskreno saučešće povodom smrti Njegovog Kraljevskog Visočanstva princa Filipa. Vojvodi od Edinburga, prapraunuku ruskog cara Nikolaja Prvog, mnogi Rusi su se divili i tugovaće za njim. Neka mu duša počiva u miru“, navodi se na Tviteru ambasade Rusije u Lonodnu.

Princ Filip je preminuo u 99. godini života, saopštila je danas Bakingemska palata.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala