Pitanje svih pitanja – Novakov stav

© AFP 2023 / WILLIAM WESTNovak Đoković reaguje na povredu u meču protiv Tejlora Frica na Australijan openu 2021.
Novak Đoković reaguje na povredu u meču protiv Tejlora Frica na Australijan openu 2021. - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Teniski svet bi uskoro mogao da se suoči sa nužnom vakcinacijom protiv virusa korona kako bi se omogućila normalna putovanja i izbegli karantinski uslovi, a oči celog sveta su uprte u jednog čoveka – čeka se šta će Novak Đoković reći.
Vakcinacija u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2021
Tačka bez povratka – šta će Novak odlučiti?

U autorskom tekstu Kejtlin Tompson na Jurosportu još jednom je stigao podsetnik na dešavanja u Srbiji prošle godine, kada je najbolji teniser sveta pokušao da organizuje Adrija tur, ali je to egzibiciono takmičenje, posle vikenda u Beogradu, prekinuto u Zadru, zbog zaražavanja učesnika.

I sam Novak je bio žrtva virusa, pošto je prethodno izrazio sumnju u proces vakcinacije i naveo da ne bi želeo da ga neko primorava da to uradi, već je istakao da ne zna mnogo o celom procesu i da bi trebalo da dobije više informacija.

Ipak, Đokovićev stav je odmah shvaćen kao „aktivakserski“, zbog čega je srpski teniser već godinu dana na udaru svetske javnosti, naročito kada se pojave njegove kolege sa decidiranim takvim stavom, poput Andreja Rubljova ili Arine Sabalenke.

„Baš me zanima da vidim koliko je Novakov sistem verovanja dubok ukoliko se nađe u situaciji da propušta Grend slem turnire jer ne želi da dobije vakcinu“, citira se izjava bivšeg američkog tenisera Endija Rodika.

Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 12.03.2021
Novak: Ne plašim se da priznam greške, bilo me je sramota svojih emocija

Autorka teksta je otišla i korak dalje.

„Organizacije ATP i VTA bi trebalo da zatraže od svih učesnika posedovanje vakcina-pasoša, kako bi te osobe mogle slobodno da putuju iz grada u grad, iz države u državu, sa turnira na turnir, bez neophodnosti izolacije, stalnog testiranja i smeštanja u karantinske uslove“, navodi Tompsonova.

Ona navodi da putovanja zahtevaju odgovarajuće putne isprave, te da deca ne mogu da budu upisana u škole bez dokaza o prethodnoj imunizaciji, ističući da lična prava dolaze kao posledica ispunjenih društvenih obaveza.

„Ako lična uverenja sprečavaju tenisere da se prilagode pravilima i da poseduju vakcina-pasoš koji će ići uz njih, slobodni su da ostanu kod kuće“, navela je Tompsonova, citirajući američkog tenisera Džona Iznera.

► Đere preskočio novu prepreku – sledi italijanski vunderkind /video/

► Nadalov stric: Federer je GOAT

► Đoković se predomislio – neka se spreme Federer i Nadal!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala