Nokaut – rešenje malog Holanđanina za „lopovski“ princip fudbalske igre /video/

Pratite nas
Utakmica četvrtfinala Lige Evrope između Ajaksa i Rome (1:2), neće ostati upamćena samo po preokretu „vučice“ i promašenom penalu Dušana Tadića, već i po potezu jednog skupljača lopti.

Naime, mali Holanđanin bio je rezigniran što njegov Ajaks gubi u finišu prvog meča četvrtfinala Lige Evrope, pa kada je video da fudbaler gostujućeg kluba Rikardo Kalafiori rešio da krade vreme, uzeo je drugu loptu i napucao ga direktno u lice!

​Jednostavno, nije mogao da se pomiri s činjenicom da Italijani, koji su gubili 1:0, a zatim u drugom poluvremenu preokrenuli rezultat, žele na „Johan Krojf areni“ da kradu vreme, šta je ružna i nužna strana savremenog fudbala.
Rajko Mitić, legendarni fudbaler i prva Zvezdina zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Potez Rajka Mitića koji je izazvao buru u Jugoslaviji

Malo je reći da je defanzivac Rome bio šokiran kada je dobio loptu u lice, pa je prvobitno odreagovao kao da ga je pogodio „snajper“, a zatim je besno krenuo ka skupljaču lopti, koji je, verovatno svestan činjenice da je preterao, pomirljivim pokretom ruke, ponudio Kalafioriju drugu loptu, što je ovaj odbio.

Ipak, ostaće upamćen hrabar potez malog Holanđanina koji je pokazao kakvo rešenje ima za „lopovski“ princip fudbalske igre.

► Tadić od heroja do tragičara, Zagrepčani razočarali posle istorijske pobede

► Srbinu se zatvaraju vrata – sve zbog naslednika „pravog Ronalda“

► „U derbiju nije bilo lepote 20 godina, moramo da se vratimo u doba Džajića i Moce“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala