Nikšićke komite uputile zahteve Krivokapiću i dale rok tri dana

© Tanjug / MARINA MAKSIMOVICZdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Patriotsko-komitski savez Nikšića zapretio je vladi da će nastaviti proteste i blokadu puteva ako im se premijer Zdravko Krivokapić ne izvini i ne odbaci Odluku o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

Smatraju da bi odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva trebalo da bude doneta uz učešće poslanika suverenističkog bloka i predstavnike svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori.

Komite su Krivokapiću, kako se navodi u saopštenju „Inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore“, dale rok od tri dana da se izjasni po tim i još nekim njihovim zahtevima, među kojima je i hitno procesuiranje vozača službenog vozila koji je juče, kako tvrde, „pokupivši dvojicu njihovih prijatelja na haubu, pokušao da ih ubije“.

Od Krivokapića traže izvinjenje zbog, kako navode, pretnji koje im uputio.

Premijeru je poručeno da u datom roku odgovori na njihove zahteve ili će u protivnom radikalizovati proteste sa pozivom svojim saborcima iz drugih gradova Crne Gore da im se pridruže.

„Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati!“, navodi se u saopštenju, prenele su „Vijesti“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala