Čitanjem sa usana je utvrđeno – nije bilo rasizma /foto/

© AP Photo / Michel SpinglerMuktar Diakabi, fudbaler Valensije
Muktar Diakabi, fudbaler Valensije - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Ne postoje dokazi koji bi dokazali da se fudbaler Kadisa Huan Kala koristio rasističkim rečnikom prema Valensijinom Muktaru Dijakabiju, zaključila je istraga La Lige.

Navodni incident dogodio su tridesetom minutu utakmice ova dva tima, kada se Dijakabi sudario sa Kalom dok je ekipa Kadisa izvodila slobodan udarac u kazneni prostor gostiju.

Francuski defanzivac bio je vidno iznerviran i nakon verbalnog okršaja u koji su morali da se uključe igrači obe ekipe kako ne bi došlo do eskalacije, dodeljen mu je žuti karton zbog nesportskog ponašanja.

Potom su fudbaleri Valensije demonstrativno napustili teren u znak protesta zbog navodnih uvreda na rasnoj osnovi koje je fudbaler Kadisa uputio igraču gostujućeg tima.

Nakon pauze u trajanju od 25 minuta, utakmica je nastavljena i završena u korist domaćina- 2:1.

U sudijskom izveštaju o incidentu navedeno je da navodno zlostavljanje nije čuo nijedan član sudijskog tima.

Nadležni iz La Lige takođe su analizirali audio-vizuelni materijal dostupan sa utakmice, i uz angažovanje stručnjaka za čitanje sa usana nisu pronašli dokaze o navodnom rasističkom rečniku Kale.

Fudbalski klub Valensija odgovorila je na nalaze La Lige rekavši da „to što nisu pronađeni dokazi ne znači da se stvar nije dogodila“.

„Klub ni na koji način nije promenio mišljenje o onome što se dogodilo tokom utakmice, nastavljamo sa svojom punom podrškom Diakabiju“.

„Neophodno je nastaviti sa saradnjom sa La Ligom, institucijama i ostatkom kluba kako bi se osiguralo da se ove vrste rasističkih incidenata više nikada ne ponove“, zaključili su iz Valensije.

Nokaut – rešenje malog Holanđanina za „lopovski“ princip fudbalske igre /video/

Srbinu se zatvaraju vrata – sve zbog naslednika „pravog Ronalda“

U Baskiji ima svega – suza, prokletstva i „huliganstva“ /foto, video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala