Krizni štab danas odlučuje o merama: Moguće otvaranje tržnih centara

© Sputnik / Bojana StojadinovićTržni centar Galerija Beograd
Tržni centar Galerija Beograd - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
U Palati Srbije u teku je sednica Kriznog štaba na kojoj će biti razmotrena trenutna epidemiološka situacija u zemlji, efekti sada važećih mera protiv virusa korona i eventualno njihovo popuštanje.

Sednici prisustvujue premijerka Srbije Ana Brnabić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar prosvete Branko Ružić, vojvođanski sekretar za zdrastvo Zoran Gojković, članovi medicinskog dela Kriznog štaba Predrag Kon, Branislav Tiodorović, Mijomir Pelemiš i Goran Stevanović.

Na sednici su i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i njegov zamenik Goran Vesić.

Premijerka je juče najavila da će danas biti održana sednica nakon koje će se neko obratiti medijima i reći šta su odlučili u vezi sa epidemiološkim merama.

Brnabićeva je navela da ona svakodnevno razgovara sa medicinskim delom Kriznog štaba i da zna da je njihov stav da još nije vreme za popuštanje mera.

Pojedini mediji navode da će na sednici biti reči o mogućem otvaranju tržnih centara i radu škola.

U ponedeljak su stupile na snagu nove, malo opuštenije mere.

Naime, posle više od dve nedelje zatvorenih ugostiteljskih objekata i tržnih centara, dozvoljeno je da počnu da rade bašte kafića, ali sa 50 odsto kapaciteta, s obzirom na to da razmak između stolova mora da bude dva metra, a gosti moraju da nose maske.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala