Jokićeva konjica gazi posle dolaska Gordona

© AP Photo / Joe MahoneyEron Gordon i Nikola Jokić
Eron Gordon i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Od dolaska Erona Gordona u Denver Nagetse, ekipa Majka Melouna igra fantastičnu košarku. To pokazuje činjenica šest pobeda u nizu franšize iz Kolorada, ali i sjajna hemija koja se rađa između Nikole Jokića i nekadašnjeg krilnog centra Orlanda.

Dvadesetpetogodišnji košarkaš iz San Hozea, Jokiću i družini se priključio tokom poslednjeg trejda u sezoni, napustivši ekipu koja ga je draftovala sa četvrte pozicije 2014. godine.

Prvu utakmicu u dresu Nagetsa odigrao je protiv Atlante kada je Denver slavio rezultatom 126:102, a potom je usledilo još pet pobeda u nizu, sa najvećim vođstvom Jokićevog tima (Filadelfija, Klipersi, Orlando, Detroit, San Antonio).

Osveženjem u rosteru Majka Melouna došlo je do čvrstine u odbrani Nagetsa, a tvorac „somborskog ringišpila“ dobio je još jednog saigrača sa kojim može da ima odličnu saradnju.

Ova činjenica najbolje je ilustrovana akcijom sa meča protiv Detroita, kada su Jokić i Gordon razmenili čak pet kratkih dodavanja u roku od nekoliko sekundi, što je logično, okončano pogotkom.

Gordon je tokom ove sezone za Medžike odigrao 25 utakmica, prosečno je proveo 29,4 minuta na parketu uz postignutih 14,6 poena, 6,6 skokova i 4,2 asistencije.

Meloun mu je pružio šansu na svih šest mečeva otkako se pridružio Denveru uz prosečnih 27,6 minuta, što je Amerikanac opravdao sa 12,5 poena, 4,2 skoka i 2,7 asistencija.

Takođe, treba istaći da Gordon ima mnogo bolju produkciju u Denveru, iako znatno manje ima loptu u rukama nego što je to bio slučaj u Orlandu.

U franšizi sa Floride očekivalo se od njega da bude košarkaš sa loptom u rukama, koji će kreirati za sebe, ali i za druge, međutim, u Nagetsima je potpuno drugačija slika.

Gordon je taj koji se sjajno kreće, utrčava protivnicima iza leđa, te na fenomenalan način koristi prostor koji mu pravi Jokić.

Za sada je trejd Gordona u Denver pun pogodak, kako za Jokića, tako i za ekipu, pa je i „plafon“ franšize znatno veći. Koliko je (plafon) ove sezone, videćemo u plej-ofu koji kreće krajem maja.

Pokuševski pokazao Amerima srpsku „step-bek“ trojku /video/

Kako je Jokića trener „bacio pod autobus“ /video/

Trener nasrnuo na sudije zbog briljantnog Jokića! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala