Cela zemlja na nogama: Ruska vojska pokazuje na šta je sve sposobna u borbi /video/

© Sputnik / Nikolaй Hižnяk / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe u Krasnodarskom kraju
Vojne vežbe u Krasnodarskom kraju - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Ruska vojska učestvuje u kontrolnoj proveri borbene gotovosti koju je najavio ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. Glavni zadatak manevara je uvežbavanje izviđačko-jurišnih akcija avijacije, artiljerije i raketnih snaga, prenosi televizija „Zvezda“.

U Astrahanskoj oblasti na poligonu „Ašuluk“ ruski raketni sistemi PVO „Pancir S“ s lakoćom su uništili kopnene mete uslovnog protivnika iz protivavionskih topova kalibra 30 milimetara.

U Voronješkoj oblasti na poligonu Pogonovo vezisti su marširali do mesta gde su formirali terenski komunikacioni centar. Uvežbavali su zaštitu konvoja, odbili su napade uslovnih diverzantsko-izviđačkih grupa i na kraju su rasporedili višenamenske mobilne komunikacione sisteme „Redus-2US“ i radio-relejne stanice.

Borbena gotovost snaga proverava se širom Rusije – u Tverskoj, Novosibirskoj, Kemerovskoj, Voronješkoj, Astrahanskoj oblasti, Zabajkalskom kraju. U Burjatiji su u vežbe uključili i raketnu jedinicu sa sistemima „Iskander M“.

Posebna pažnja posvećena je Istočnom vojnom okrugu, gde su u inspekciju otputovali načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov i dva zamenika ministra odbrane Rusije. Oni su proverili infrastrukturne objekte vojske.

Najudaljenija tačka gde se proverava borbena gotovost snaga trenutno je Čita, gde su nakon signala o stavljanju jedinice u punu borbenu gotovost vojnici brzo rasporedili glavna i rezervna komandna mesta u oblasti izvršavanja zadataka, za šta su imali svega nekoliko minuta.

U Orenburgu su u toku najveće vojne vežbe u okviru provere borbene gotovosti ruske vojske. Na Tockom poligonu bazu uslovnog protivnika uništile su jedinice sa samohodnim haubicama „Msta-S“.

Velika provera borbene gotovosti ruske vojske trajaće još nekoliko dana.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala