Blokirana zgrada Ministarstva odbrane Jermenije: Žene evakuišu helikopterom /video/

© Sputnik / StringerEvakuacija zaposlenih iz zgrade Ministarstva odbrane Jermenije
Evakuacija zaposlenih iz zgrade Ministarstva odbrane Jermenije  - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Porodice vojnika, nestalih tokom sukoba u Nagorno-Karabahu, blokirale su zgradu Ministarstva odbrane Jermenije, nakon čega je započeta evakuacija žena iz zgrade helikopterom.

Kako su saopštili izvori Sputnjika iz Ministarstva odbrane Jermenije, prednost imaju trudnice, žene koje imaju probleme sa zdravljem i osobe koje su se osećale loše prethodne noći.

Porodice nestalih su blokirale ulaze u zgradu Ministarstva odbrane Jermenije 8. aprila. Od četvrtka ujutru nijedan zaposleni nije mogao izaći iz zgrade. Na licu mesta dežuraju policajci.

Ranije je saopšteno da su roditelji nestalih i zarobljenih pokušali da upadnu u zgradu Ministarstva. Oni zahtevaju sastanak sa ministrom odbrane i načelnikom Generalštaba Oružanih snaga Jermenije. 

Porodice i rođaci nestalih povremeno održavaju proteste kod zgrade vlade i Ministarstva odbrane, zahtevajući da se ubrza potraga. Insistiraju na tome da se nestali vojnici nalaze u zarobljeništvu u Azerbejdžanu.

Ranije su predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev i ministar spoljnih poslova Džejhun Bajramov izjavili da je u skladu sa trilateralnom izjavom o Karabahu, Baku predao Jerevanu sve zarobljenike, koji su uhvaćeni tokom vojnih operacija u Karabahu.

Podsetimo, krajem septembra 2020. godine u Nagorno-Karabahu su nastavljena borbena dejstva, što je dovelo do žrtava među civilnim stanovništvom. Jermenija i Azerbejdžan su se 10. decembra, uz posredovanje Rusije, dogovorili da u potpunosti prekinu vatru i razmene zarobljenike i tela poginulih.

Jerevan je takođe predao Bakuu i Kelbadžarski, Lačinski i Agdamski rejon. U regionu su raspoređeni ruski mirovnjaci.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala