„Amazon“ kupuje propale tržne centre — u šta će ih pretvoriti?

CC0 / Pixabay / Tržni centar
Tržni centar - Sputnik Srbija, 1920, 09.04.2021
Pratite nas
Kompanija „Amazon“, koja je i sama uticala na propadanje tržnih centara u Sjedinjenim Državama, otkupila je u poslednjih nekoliko meseci niz tržnih centra i pretvorila ih u distributivne centre za svoje rastuće carstvo internet trgovine.

Kako je objavio En-Bi-Si, prošlog meseca maloprodajni gigant sa sedištem u Sijetlu dobio je odobrenje za pretvaranje tržnog centra u Baton Ružu u Luizijani u distributivni centar površine 3,4 miliona kvadratnih metara.

Istog meseca, „Amazon“ je dobio odobrenje da tržni centar u Noksvilu u Tenesiju pretvori u distributivni, površine 220.000 kvadratnih metara.

Ovi poslovni dogovori usledili su nakon odluke lokalnog odbora za planiranje u Vorčesteru da „Amazonu“ dozvoli da gradski tržni centar „Grindejl“ pretvori u distributivni centar površine 121.000 kvadratnih metara.

Analiza kompanije „Korsajd riserč“ pokazala je da je između 2016. i 2019. godine „Amazon“ pretvorio oko 25 tržnih centara u distributivne objekte.

Taj bi tempo trebalo da se ubrza usred novonastalog stanja u maloprodajnom okruženju, koje ne samo da se suočilo sa kontinuiranim rastom internet kupovine, već ga je pandemija kovida 19 gotovo desetkovala. Ovo je stavilo vlasnike tržnih centara u poziciju da moraju da traže načine da monetizuju sredstva koja propadaju alarmantnom brzinom.

„Volstrit žurnal“ je prošlog leta izvestio da je „Sajmon properti grup“, najveći vlasnik tržnih centara u toj zemlji, u pregovorima sa „Amazonom“ da svoje robne kuće pretvori u „Amazonove“ distributivne centre.

Ti razgovori navodno su bili usredsređeni na pretvaranje prodavnica koje su ranije ili trenutno zauzimali „Džej Si Peni“ i „Sirs holding“, a oba brenda podneli su zahtev za zaštitu od bankrota i najavili planove za zatvaranje desetina prodavnica širom države, preneo je B92.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala