Ugroženim porodicama i Narodnoj kuhinji na Kosovu i Metohiji stigla pomoć Srba iz Inzbruka

© Sputnik / Brankica RistićKrave pored razrušene kuće kod Prizrena
Krave pored razrušene kuće kod Prizrena  - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Humanitarna organizacija Srpska pravoslavna omladina Inzbruk – SPOJI u sklopu 20. humanitarne akcije putem posrednika, bratskih organizacija i pojedinaca, uprkos pandemiji virusa korona uspela je da dostavi pomoć za sedam ugroženih porodica i Narodnu kuhinju na Kosovu i Metohiji.

Kako je saopštila ova organizacija, uz pomoć više od 160 donatora sa skoro svih strana sveta sakupljeno je 11.488,35 evra, a pomoć je porodicama na KiM uručena je uz pomoć Dobrotvorne organizacije Eparhije raško-prizrenske „Majka devet Jugovića“, kao i bratstvo manastira Visoki Dečani.

Pomoć je uručena porodici Stojanović iz Novog Naselja, kojoj su obezbeđeni novi PVC prozori i vrata u vrednosti od 1.000 evra kako bi kuća gubila manje toplote naredne zime. Porodici Stojković iz Kusca nabavljen je materijal za opremanje novog kupatila u vrednosti od 1.501 evra.

Za porodicu Simić iz Vrbovca obezbeđen je dodatni građevinski materijal za izgradnju sopstvenog doma. Građevinski materijal obezbeđen je i za šestočlanu porodicu Đurić iz Osojana.

Narodnoj kuhinji u Prekovcu, koja brine o stotinama ljudi, dostavljeno je 564 kilograma pasulja.

Porodici Čukarići iz Velike Hoče obezbeđeni su zamrzivač, šporet na drva i garnituru, a familiji Micić, takođe iz Velike Hoče, organizacija SPOJI uz pomoć dečanske bratije obezbedila je pećno grejanje za predstojeće zime.

Porodici Dubić organizacija je pomogla donacijom novca koji im je bio potreban da kupe plac na kom će sagraditi svoj dom i ostati na Kosmetu.

Iz ove humanitarne organizacije  navode da su veoma radosni što su u rekordnom roku, pa čak i bez mnogih aktivnosti koje nisu mogli da organizuju zbog pandemije, uz podršku brojnih donatora sa raznih strana sveta uspeli da sakupe dovoljno sredstava kako bi obezbedili pomoć za sedam porodica sa ukupno 13 dece i Narodnu kuhinju.

"Znajući da je naša podrška i dalje potrebna našem narodu na Kosovu i Metohiji, želimo ovom prilikom još jednom da se zahvalimo bratskoj organizaciji „Majka devet Jugovića“ i bratiji Visokih Dečana, bez čije pomoći i podrške bi isporuka pomoći išla mnogo teže, kao i mnogobrojnim donatorima na njihovoj ljubavi prema onima kojima je pomoć najpotrebnija, nadajući se da ćemo i ubuduće moći da računamo na njihov odziv, podršku i dobro srce u sličnim humanitarnim akcijama koje su pred nama", zaključuje se u saopštenju organizacije.

Srpska pravoslavna omladina Inzbruk - SPOJI je nezavisna, neprofitna, vanstranačka i nevladina organizacija pravoslavnih hrišćana, uglavnom članova Srpske pravoslavne crkve. Osnovana je 12. aprila 2009. godine na praznik Cveti u Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Inzbruku uz blagoslov tadašnjeg srednjoevropskog episkopa Konstantina i inzbruškog paroha oca Vidoslava Vujasina, a status udruženja registrovan je 30. juna 2009. godine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala