Stejt department: Rusija odgovorna za nestabilnost u bilateralnim odnosima

© AP Photo / Carolyn KasterPortparol Stejt departmenta Ned Prajs
Portparol Stejt departmenta Ned Prajs - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Vašington smatra da je Moskva odgovorna za nestabilnost trenutnih američko-ruskih odnosa, izjavio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.
„U širem smislu težimo stabilnim i predvidljivim odnosima (sa Rusijom). Međutim, trenutno upravo ruska vlada, Kremlj unosi nestabilnost u naše odnose, uključujući i svojim štetnim dejstvima“, rekao je Prajs na redovnom brifingu.

Novinari su portparola takođe pitali kada Sjedinjene Američke Države nameravaju da preduzmu korake protiv Rusije zbog tih dejstava.

„Predsednik Džo Bajden jasno je stavio do znanja da će Rusija odgovarati, a on je čovek od reči. I mislim da će vas on podsetiti na svoje obećanje“, odgovorio je Prajs.

Ranije su se u medijima počeli pojavljivati scenariji novih američkih sankcija protiv Rusije, između ostalog i moguće proterivanj ruskih diplomata. Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov je komentarišući ova saopštenja rekao da je Moskva spremna na najgore scenarije razvoja odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama. On je dodao i da nepredvidljivost u odnosima Rusije i SAD i dalje postoji i da je to „veoma loše“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala