Rusija i Nemačka započele pregovore o nabavci vakcine „Sputnjik Ve“

© Sputnik / Magda Gibelli / Uđi u bazu fotografijaTransport vakcine protiv kovida "Sputnjik Ve"
Transport vakcine protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 08.04.2021
Pratite nas
Ruski fond za direktne investicije počeo je pregovore sa nemačkim vlastima o isporuci vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), navodi se u saopštenju Fonda.
„Ruski fond je započeo pregovore sa predstavnicima vlade Nemačke o preliminarnom sporazumu o kupovini ‘Sputnjika Ve’ za Nemačku“, navodi se u izjavi na zvaničnom nalogu vakcine na Tviteru.

Nekoliko nemačkih regiona ranije je najavilo spremnost da razgovara o snabdevanju i proizvodnji ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnjik Ve“. Savezne države Meklenburg-Zapadna Pomeranija i Brandenburg najavile su da si spremne da započnu takve pregovore sa Moskvom. ​

Vakcina „Sputnjik Ve“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. 

Vakcina je registrovana u skoro 60 zemalja sa ukupnom populacijom od preko 1,5 milijardi ljudi. Efikasnost preparata je 91,6 odsto, što je potvrđeno u časopisu „Lanset“, jednom od najstarijih i najcenjenijih medicinskih časopisa na svetu. Vakcina je izgrađena na dokazanoj i dobro proučenoj platformi humanih adenovirusnih vektora i koristi dva različita vektora za dve doze tokom vakcinacije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala